MENIU

Robert Cazanciuc: Nu este treaba Ministerului Justiției să afle cine a fost ofițer acoperit

Robert Cazanciuc, ministrul Justititiei, a declarat ca nu este treaba Ministerului sa afle daca exista sau nu ofteri acoperiti in institutii, precizand ca o situatie de incompatibilitate tine de Ministerul Justitiei cand ofiterul sub acoperire a facut politie politica, a turnat la Securitate. 

”Nu am vazut odonanta de urgenta, declarația președintelui, dar cum am mai spus si in alte ocazii  nu cred ca rolul ministrului de Justitie este sa comenteze declaratiile din campania electorala, chiar daca vin de la presedintele Romaniei. Cred ca suntem deja intr-o situatie ridicola cu aceste declaratii si nu cred ca este rrolul minsitrului de Justitie sa cometeze asa ceva. Aseara am vazut franturi, iar dimineata am vazut ce ati difuzat dvs, nu stiu la ce hotarare se refera presedintele”,  a raspuns Cazanciuc.

Intrebat de existenta unei incompatibilitati intre functia de procuror si cea de ofiter acoperit, Cazanciuc a raspuns: ”V-am mai spus si cand m-ati mai intrebat si de celebru ofiter care s-a descoperit. Nu este treaba Ministerului Justiției sa afle dacă  sunt sau nu sunt au fost ofiteri acoperiti in anumite institutii. Din cate stiu eu singura situatie de conflict cu legea  era atunci cand era vorba de ofiteri care au  turnat la Securitate, daca au facut Politie  Politica.  In acea situatie sigur că avem un conflcit colegial. In alta situatie, nu este treaba ministrului sa afle daca au fost sau nu au fost sunt alte institutii ale statului”, a  spus acesta.