MENIU

Rezultate USR alegeri parlamentare 2016. Nicuşor Dan: Ne vom opune abuzurilor

Rezultate USR alegeri parlamentare 2016. Nicuşor Dan: Ne vom opune abuzurilor

Rezultate USR alegeri parlamentare 2016. Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, a afirmat că este o performanţă deosebită pe care a realizat-o USR-ul, un partid care a pornit fără resurse. "Va fi o presiune pozitivă pe care o vom pune pe celelalte partide", a spus acesta.

"Respectăm votul pe care românii l-au dat. Români au votat pentru salarii mai mari, pentru taxe mai mici. Au considerat că partidele pe care le-au votat vor fi capabile să realizeze aceste aşteptări", a mai spus acesta, adăugând că va colabora într-un mod pozitiv cu partidele care vor forma o majoritate palamentară.

"Dacă însă acest vot va fi folosit pentru o domnie a bunului plac, pentru abuzuri ale autorităţilor publice, pentru un atac asupra statului de drept, aşa cum se întâmplă în Bucureşti, USR se va opune vehement prin toate mijloacele pe care le are", a precizat preşedintele Uniunii Salvaţi România.

Rezultate USR alegeri parlamentare 2016: Uniunea Salvaţi România are 25 de deputaţi

Rezultate USR alegeri parlamentare 2016. După numărarea a 99% din voturi de către Biroul Electoral Central, PSD a obţinut cele mai multe voturi, atât la Senat, cât şi la Camera Deputaţilor. PSD-ul va avea în Parlament, 169 de deputaţi şi 69 de senatori. Partidul Naţional Liberal deţine 73 de mandate la Camera Deputaţilor şi 31 la Senat. USR are per total 25 de mandate la Camera Deputaţilor, iar UDMR-ul are la Camera Deputaţilor 25 de mandate, iar la Senat 10. ALDE va avea în Parlament, 8 senatori şi 19 deputaţi.

Uniunea Salvați România (USR) a primit cele mai multe voturi, atât pentru Camera Deputaților, cât și pentru Senat, de la românii din diaspora care și-au exprimat votul la scrutinul legislativ de duminică, potrivit rezultatelor parțiale prezentate de BEC până la ora 9,00.

Ca şi la alegerile locale din iunie, USR a luat în Capitală de două ori mai multe voturi decât PNL.

Rezultate alegeri 2016. Ultimele infomaţii făcute publice de BEC

Rezultate alegeri 2016. Cine intră în Parlament. Lista senatorilor şi deputaţilor pe judeţe