MENIU

REZULTATE EUROPARLAMENTARE 2014. Guşă: Atât de jos e ţara, să voteze un partid de baroni penali?

REZULTATE EUROPARLAMENTARE 2014. Guşă: Atât de jos e ţara, să voteze un partid de baroni penali? / Foto: MEDIAFAX

REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. În ciuda scorului zdrobitor cu care Alianţa PSD-UNPR-PC a ieşit câştigătoare la alegerile europarlamentare, germenii înfrângerii acestui "socialism guevarist" îşi fac simţită prezenţa. Aprecierile au fost făcute de consultantul politic Cozmin Guşă, la Realitatea TV. "Chiar aşa au ajuns românii, să voteze un partid de baroni penali care ajung la închisoare pe fapte dovedite, şi să ne reprezinte în Parlamentul European? Atât de jos este această ţară?", mai spune Guşă.

REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. "Este o sarabandă a minciunii, care poate să fie exemplificată prin acest "USL trăieşte", care este un non-fapt. Nu există acest lucru. USL sigur că nu mai trăieşte. În momentul în care îţi asumi o campanie electorală cu acest slogan, în momentul în care vii şi la finalul campaniei electorale tot cu acest slogan rămâi, pe mine, ca om încă cu mintea la el acasă, mă sperie şi mă sperie în acelaşi timp faptul că românii nu par să sesizeze, cel puţin această mai puţin de o treime care a votat, nu par să sesizeze pericolul acestei sarabande şi acestei spirale a minciunii în care Ponta a intrat, în care pare foarte serios, o practică şi i se pare că va ţine. Nu va ţine! Pentru că vestea proastă, pe care el o dădea ca o veste bună pentru PSD, este că, în această seară, dacă Blaga rămâne calm, şi nu rămâne sub influenţa unor oameni de pe lângă Ponta, se pot naşte germenii unei opoziţii mult mai puternice decât opoziţia din 2004", a explicat consultantul politic.

Totodată, Guşă apreciază că Ponta nu va avea curajul să candideze cu acest scor în toamnă.

"Poate fi foarte mult spectacol în această seară. Eu, în această seară, uitându-mă la scena PSD-ului pe care o domina Ponta, văd germenii înfrângerii acestui socialism guevarist triumfător în mod evident. Nu cred că în această toamnă Ponta va avea curajul să candideze cu acest scor. (...) Aici a fost o banalitate", continuă Guşă.

Tocmai această banalitate, spune el, i-a făcut pe liberali, prin preşedintele Antonescu, să trateze superficial alegerile.

"De aia şi-a permis şi PNL să fie superficial, din nefericire pentru Crin, care a tratat superficial alegerile, de aia şi-a permis şi PDL-ul să fie atât de superficial... (...) Eu sunt supărat pe Crin, la modul amical, pentru treburile pe care le-a făcut în ultima perioadă având o oportunitate extraordinară. Însă atunci când un aparat bine hrănit de la bugetul guvernamental, bine furajat, începe să se aşeze pe tine, asta e povară grea. Iar Antonescu, în loc să fie atent să-şi ia măsurile de prevedere ca să nu fie strivit de bovina din zonă, a preferat sa spună "Reuşesc, voi fi foarte inteligent, strategiile mele sunt sofisticate". Nu este aşa în România. În România e cu banii. Baronii au acces la bani, baronii ştiu să împartă banii. Toţi primarii şi preşedinţii de Consilii Judeţene au fost, într-un fel sau altul, influenţaţi să voteze. Dar eu vă spun: vestea nu este proastă pentru democraţia din România. Concluzia ar fi: Chiar aşa au ajuns românii, să voteze un partid de baroni penali care ajung la închisoare pe fapte dovedite şi să ne reprezinte în Parlamentul European? Atât de jos este această ţară? Da, azi aşa pare. Numai că nu va fi aşa până la final. Finalul va fi la finalul acestui an!", încheie Cozmin Guşă.