MENIU

Remus Cernea: Voi vota moțiunea de cenzură. Guvernul PSD nu a respectat dreptul la vot

Deputatul independent, Remus Cernea, a anunțat, joi, pe Facebook, că va vota moțiunea de cenzură a PNL "privind modul deplorabil în care Guvernul PSD nu a respectat dreptul la vot al cetățenilor români, din străinătate, la alegerile prezidențiale din toamna anului trecut". Totodată, Remus Cernea a subliniat faptul că votul său "este unul de blam și față de atitudinea refractară a PNL privind reforma electorală și propunerile societății civile pentru a avea o reală competiție la alegerile de anul viitor".

"Mâine, voi vota moțiunea de cenzură privind modul deplorabil în care Guvernul PSD nu a respectat dreptul la vot al cetățenilor români din străinătate la alegerile prezidențiale, din toamna anului trecut.

În același timp, votul meu este unul de blam și față de atitudinea refractară a PNL privind reforma electorală și propunerile societății civile pentru a avea o reală competiție la alegerile de anul viitor. În cele din urmă, PSD și PNL au reconfigurat legislația electorală, într-un sens care să le maximizeze șansele pentru a obține toate sau aproape toate mandatele de parlamentari, primari și consilieri locali. Șansele unor noi partide vor fi foarte mici.

Decizia majorității parlamentare de a-i ține pe deputați și senatori în bănci, fără să voteze, mi se pare, de asemenea, una lipsită de demnitate", a scris Remus Cernea, pe pagina sa de Facebook.

Președintele Consiliului Național al PSD, Rovana Plumb, a anunțat, joi, la Realitatea TV, că parlamentarii social-democrați vor fi prezenți, vineri, la moțiunea de cenzură, dar că nu vor vota.