MENIU

REMANIERE în Guvern ┃ Nicolae Ciucă: „Am să îmi asum această responsabilitate”

Nicolae Ciucă - premierul României

Nicolae Ciucă - premierul României spune că își va asuma responsabilitatea unei remanieri, dacă va fi cazul, și va lua deciziile care se impun, la sediul Guvernului.

„Remanierea este un atribut al premierului. Sigur avem responsabilitatea coaliţiei şi suntem lideri ai partidelor din coaliţie. Iar, în calitate de premier, am să îmi asum această responsabilitate şi desigur voi avea discuţii cu fiecare dintre liderii partidelor din coaliţie şi atunci când va fi cazul şi dacă va fi cazul vom proceda la remaniere”, a declarat Nicolae Ciucă, miercuri, la Suceava.

Referitor la ministerul Energiei și posibilitatea ca el să treacă la PSD, premierul a răspuns: „Ştiţi cum se zice – nu cred că este momentul oportun acum să discutăm despre astfel de decizii, în condiţiile în care ne aflăm în plin proces de analiză a ceea ce facem, astfel încât să avem un plan concret pentru iarna 2022-2023”.

„Discuţiile acestea în care cineva îşi doreşte sau nu îşi doreşte să fie ministru sau doresc ca cineva din Guvern să plece sunt chestiuni care în momentul de faţă nu fac obiectul, cel puţin imediat în perioada următoare, a se întâmpla.

Sigur există atât părţi bune, cât şi părţi mai puţin bune la fiecare dintre noi şi atunci când se va atinge acel nivel în care să se impună o decizie, vă rog să aveţi certitudinea că nu voi ezita niciun moment să iau măsuri în consecinţă. Nu cred că activitatea unui ministru trebuie să constituie în momentul de faţă o analiză pe care să o fac în mod public. O fac acolo unde trebuie, la sediul Guvernului şi voi lua deciziile care se impun de la sediul Guvernului”, a mai spus Nicolae Ciucă. 

Mai multe articole despre:
nicolae ciuca guvern remaniere