MENIU

Regulamentul Camerei Deputaților, motiv de scandal între PSD și PNL

Liberalii au solicitat amânarea cu o săptămână a dezbaterii proiectului Regulamentului Camerei Deputaţilor, aceştia nefiind de acord cu modificările legate de regimul imunităţii parlamentare şi cu cele legate de procedura de revocare a preşedintelui Camerei. Drept răspuns, conducerea Camerei a pus proiectul pe ordinea de zi a plenului de miercuri.

Mai mult, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, susţine că amendamentele din proiectul de modificare a Regulamentului, referitoare la revocarea din funcţie a preşedintelui acestui for, au fost propuse de deputatul liberal Tinel Gheorghe. "Amendamentele cu privire la articolul 26 - revocarea preşedintelui din funcţie - au fost propuse de domnul deputat Tinel Gheorghe.

Efectul Roberta Anastase ne-a demonstrat, ca şi efectul Traian Băsescu, faptul că trebuie să găsim soluţiile democratice să nu ajungem acolo, că nu este bine pentru noi şi nu este bine în percepţia publică că noi ne batem pentru funcţii, ceea ce face PNL", a arătat Zgonea. "Am solicitat amânarea cu o săptămână a dezbaterii Regulamentului pentru că ne-am înţeles să modificăm Regulamentul în acele puncte în care există un consens la nivelul grupurilor parlamentare şi există două puncte în care se propune modificarea Regulamentului în care Grupul parlamentar al PNL nu este de acord.

Unu este cel legat de regimul imunităţii parlamentare, procedurile de începere a urmăririi penale, de arest preventiv, de reţinere de percheziţie şi al doilea punct procedura de revocare a preşedintelui Camerei", a declarat Ludovic Orban, citat de Agerpres. El a precizat că PNL a solicitat Biroului Permanent să ceară un punct de vedere şi de la CSM aşa cum a cerut punct de vedere de la Procurorul general, dar PSD nu a fost de acord.

 Mai multe pe evz.ro