MENIU

Informații bombă despre rectificarea bugetară. Ce ministere vor avea fondurile tăiate?

Rectificare bugetară

Informații bombă despre rectificarea bugetară. Ministrul Finanțelor discută la această oră cu Viorica Dăncilă despre împărțirea banilor. Multe ministere vor avea bugete tăiate.

Rectificarea bugetară va fi, cel mai probabil, discutată de Executiv pe data de 31 iulie.

Conform unor surse Realitatea TV, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Transporturilor și cel al Educației vor fi afectate de această rectificare bugetară, fiindu-le reduse fondurile.

Aceasta nu este singura măsură impusă de cei de la Ministerul de Finanțe. Se dorește, de asemenea, ca numărul de secretari generali din cadrul ministerelor să fie redus. De exemplu, în cadrul unui minister cu 200 de angajați ar trebui ca numărul secretarilor generali să fie limitat la două persoane, conform surselor Realitatea TV.

Și numărul de consilieri ar urma să fie redus.

Se doreșt și limitarea veniturilor pentru angajații care lucrează la stat prin detașare.

În această perioadă se discută și despre posibilitatea impozitării pensiilor speciale.

Miercuri, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, declara că joi îi vor fi prezentate premierului Viorica Dăncilă primele rezultate ale negocierilor cu ministerelor, urmând ca pe 31 iulie să fie prezentată în Guvern propunerea de rectificare. 

”Ca principiu, este clar, aşa cum am spus, tot ce înseamnă obligaţii legate de veniturile românilor, salarii şi pensii, vor fi asigurate. Tot ce înseamnă factura legată de investiţii, la fel, iar diferenţa se va reloca între ministere în funcţie de aceste două priorităţi. Tot s-a vorbit de scăderi de cheltuieli. Este abordarea corectă, abordarea de bun simţ pe care trebuie să o aibă orice demnitar, mai ales ministrul de Finanţe, să ceară ca banul public să fie cheltuit în mod justificat şi pe acţiuni care aduc creştere în economie, nu pe activităţi care nu se justifică", a explicat miercuri Teodorovici.

Întrebat dacă are în vedere o majorare a ţintei de deficit, ministrul Finanţelor a răspuns că nu s-a luat acest subiect în discuţie şi se rămâne pe deficitul asumat, de 2,76%.

Rectificare bugetară 2019: Anunț de ultimă oră făcut de ministrul de Finanțe