MENIU

Reacția PSD la referendumul pe Justiție: ”Iohannis face bășcălie de români”

Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, îl acuză pe Klaus Iohannis că face bășcălie de români, pe tema referendumului pe justiție convocat pentru 26 mai. 

”În primul rând, numitul Klaus Werner Iohannis face bășcălie de români și România. A trimis purtătorul de cuvânt să ne spună cam care ar fi temele de la referendum. Cam atât de importante sunt aceste două întrebări încât nu a catadicsit să iasă domnia sa să le anunțe. În al doilea rând, Klaus, PNL și Cioloș se contrazic între ei, asta pentru că Prună și Cioloș au dat OUG pe justiție, peste noapte, și au transformat SRI în organ de cercetare penală”, a declarat Codrin Ștefănescu, pentru știripesurse.ro.

Într-un comunicat oficial al PSD, remis presei, se spune că partidul este de acord cu întrebările propuse la referendumul consultativ, dar problema este că sunt două teme care nu răspunzând vreunei controverse din societate.

„În aceste condiții, referendumul solicitat de președinte pare lipsit de utilitate și va reprezenta probabil o cheltuială nejustificată din banii contribuabililor”, se spune în comunicatul PSD.

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat astăzi decretul pentru organizarea unui referendum național.

Președintele Iohannis a convocat referendumul pe Justiție. Care sunt întrebările

Referendumul pe Justiție va avea două întrebări:

1. Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?

2. Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?

”Data referendumului este 26 mai 2019, în ziua desfășurării alegerilor europarlamentare”, a precizat purtătorul de cuvânt al președinției, Mădălina Dobrovolschi. 

 

Mai multe articole despre:
null