MENIU

Reacția lui Cristian Adomniței, după ce a fost plasat în arest la domiciliu

Președintele Consiliului Județean (CJ) Iași, Cristian Adomniței, care este co-președinte al filialei ieșene a Partidului Național Liberal (PNL) și vicepreședinte la nivel național al aceleiași formațiuni, a anunțat joi seara că se va suspenda din toate funcțiile deținute în partid.

El a făcut anunțul prin intermediul unui comunicat de presă remis AGERPRES la două ore de când magistrații Curții de Apel Iași au decis ca acesta să își petreacă următoarele 30 de zile în arest la domiciliu, decizia fiind irevocabilă. În acest interval de timp, Cristian Adomniței își va putea exercita, de acasă, atribuțiile de președinte al CJ Iași.

"Sunt șocat și dezamăgit de decizia judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Curții de Apel Iași, dar pe care o voi respecta întocmai potrivit regulilor care guvernează statul de drept. Dat fiind caracterul definitiv al deciziei, voi face publice toate documentele care au stat la baza apărărilor mele și care urmează să fie judecate și de opinia publică. Mă voi suspenda din funcțiile politice deținute în cadrul PNL", declară președintele CJ Iași prin intermediul comunicatului de presă.

În jurul orei 18,30, după aproape 24 de ore de deliberări, judecătorii Curții de Apel Iași au dispus ca președintele Consiliului Județean, Cristian Adomniței, care se afla sub control judiciar, să fie pus sub arest la domiciliu. Aceeași decizie a fost luată și în cazul altor trei persoane anchetate în același dosar: Cristina Teodora Jinga — director executiv al Direcției Proiecte și Dezvoltare Durabilă din cadrul CJ, Carmen Irimescu — șefa Serviciului Proiecte și Parteneriate din CJ Iași și Letiția Popa, administrator al firmei Laser Co.

Cristian Adomniței este acuzat de procurorii DNA de favorizarea făptuitorului și fals intelectual într-un dosar privind nereguli referitoare la un parteneriat cu o firmă privată care a avut ca obiect promovarea județului Iași. În același dosar sunt anchetate de procurorii DNA Iași și Cristina Teodora Jinga, Carmen Irimescu și Letiția Popa.Printre acuzațiile aduse acestora sunt cele de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, fals intelectual, instigare, complicitate la această infracțiune.

Potrivit procurorilor DNA, CJ Iași a atribuit, în 2013, firmei Laser Co un contract de servicii de tipărire materiale de promovare a județului Iași pe baza unor documente false întocmite de Letiția Popa.