MENIU

RCA, problemă fără sfârșit. Noi negocieri la Comisia de transporturi a Camerei Deputaților. UPDATE

O nouă rundă de negocieri pe tema RCA. Membrii Comisiei de transporturi a Camera Deputaţilor i-au chemat la discuţii pe reprezentanţii Autorităţii de Supraveghere Financiară, pe cei ai asiguratorilor şi pe transportatori. Asta în condiţiile în care transportatorii sunt nemulţumiţi că modificările aduse la normele RCA nu au fost respectate, potrivit Realitatea TV.

UPDATE 13:00 Consiliul Concurenţei vrea ca plata taxelor şi impozitelor pentru autovehicule să fie condiţionată de plata RCA. Măsura urmăreşte creşterea numărului autoturismelor cu poliţe de asigurare. Reprezentantul ASF, la dezbatere, a susținut această propunere. În prezent, 75% dintre șoferi au polițe de asigurare, a transmis corespondentul Realitatea TV. 

Vicepreședintele ASF, Marius Vorniceanu, participă la discuții, alături de reprezentanții transportatorilor și cei ai asiguratorilor.

Transportatorii sunt în continuare nemulțumiți de faptul că nu s-a respectat protocolul încheiat între aceștia și ASF, la finalul anului trecut, respectiv modificările aduse la norma RCA. Printre acestea se numără și cea prin care asiguratorii nu mai puteau crește tarifele cu mai mult de 50% față de valoarea poliței RCA din luna iunie a anului trecut, a transmis corespondentul Realitatea TV. 

Tot astăzi ar trebui să fie luate în discuție și alte modificări propuse la norma RCA și la Legea asigurărilor, precum cea care are în vedere emiterea polițelor în funcție de istoricul șoferului. Practic, cu cât acesta a avut mai multe accidente să plătească un RCA mai mare, dar și despăgubirea din propriul RCA.

"RCA-ul de stat" se va afla, de asemenea, pe agenda discuțiilor de astăzi. Se intenționează ca Exim Asig, la care este acționar Ministerul de Finanțe, să intre pe piața asigurărilor și asta pentru a obliga companiile private de asigurări să nu mai crească foarte mult tarifele. În condițiile în care acest lucru s-ar întâmpla, Exim Asig ar veni cu tarife mai mici și astfel celelalte companii ar fi obligate să reducă tarifele pentru a rămâne în piață, a transmis aceeași sursă.

Pe 24 februarie, Comisiile de buget-finanțe reunite vor discuta draftul final al Legii asigurărilor ce urmează să fie adoptată.


Mai multe articole despre:
Camera Deputaţilor RCA Comisia de Transporturi