MENIU

Avocatul Poporului, răspuns neaşteptat pentru Klaus Iohannis, după declaraţia Mădălinei Dobrovolschi

Avocatul Poporului își exprimă surprinderea față de afirmațiile făcute joi de către purtătorul de cuvânt al președintelui, Mădălina Dobrovolschi, și speranța că ele nu reprezintă punctul de vedere al șefului statului și nici al reprezentanților Administrației Prezidențiale.

"Referitor la afirmațiile purtătorului de cuvânt al Administrației Prezidențiale privind periculozitatea demersului de sesizare a Curții Constituționale cu privire la art. 2 din Legea nr. 90/2001, Avocatul Poporului subliniază că argumentele de neconstituționalitate vizează, în esență, principiul conform căruia reprezentanții celor trei puteri ale statului trebuie să îndeplinească aceleași criterii de integritate și moralitate pentru ocuparea unei funcții publice.

Avocatul Poporului își exprimă opinia că este firesc ca, într-o societate democratică, o asemenea condiție trebuie să existe în legătură cu toți demnitarii unui stat", se arată într-un comunicat al Avocatului Poporului.

Sursa citată menționează că, prin demersul de sesizare a Curții Constituționale, 'Avocatul Poporului nu a avut și nu are alte interese decât acelea de a contribui la asigurarea unei legislații unitare, clare, coerente și constituționale, în acord cu tratatele și convențiile internaționale la care România este parte și cu interesele poporului român'.

Avocatul Poporului mai spune că petițiile și dezbaterile din spațiul public, din decembrie 2016, cu privire la Legea 90/2001 au determinat instituția să dispună analiza aspectelor semnalate, pentru a stabili dacă este necesară sau nu sesizarea din oficiu.