MENIU

RĂZBOI la graniță | Ședință task-force la Guvern pentru AGRESIUNEA militară rusă după vizita Kamalei Harris în România!

Nicolae Ciucă - premierul României

Premierul Nicolae Ciucă va participa, sâmbătă, la ședința task-force pentru gestionarea situației generate de agresiunea militară rusă din Ucraina. Ședința vine după vizita istorică făcută în România de vicepreședintele SUA - Kamala Harris.

În programul premierului de sâmbătă se află participarea la ședința task-force pentru gestionarea situației generate de agresiunea militară rusă din Ucraina, la ora 10.00, urmată de o ședință de Guvern în format online, la ora 11.00.

Premierul Nicolae Ciucă a purtat, vineri, discuții cu vicepreședintele SUA - Kamala Harris. Acesta i-a mulțumit adjunctului președintelui Joe Biden pentru garanțiile de securitate oferite în cadrul NATO.

„Mă bucur că am avut ocazia de a o întâlni, astăzi, la Palatul Cotroceni, pe doamna vice-președinte al Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris, alături de președintele României, domnul Klaus Iohannis.

Am avut ocazia să transmit mulțumirile Guvernului României pentru garanțiile de securitate oferite în cadrul NATO și al Parteneriatului Strategic România-SUA, dar mai ales pentru reconfirmarea angajamentului de a apăra fiecare centimetru din statele membre ale Organizației Nord-Atlantice”, a transmis premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

Numărul 2 de la Casa Albă a stat, vineri, cinci ore în țara noastră, fiind în vizită pentru prima dată. Vicepreședintele SUA - Kamala Harris a avut o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis la Cotroceni și au susținut o conferință de presă comună.

Vizita oficialului Americii vine pe fondul războiului pornit de Rusia în Ucraina și sunt așteptate noi decizii pentru a opri avansul lui Vladimir Putin.

Kamala Harris, vizită în România pe timp de război: „Un atac împotriva unei țări NATO este un ATAC împotriva tuturor” - VIDEO

Mai multe articole despre:
ciuca romani ucraina task force