MENIU

Rareș Bogdan, despre protestul ciobanilor: Parlamentarii sfidează poporul român!

Realizatorul emisiunii "Jocuri de Putere", Rareș Bogdan, a comentat, în cadrul unei intervenții telefonice, la Realitatea TV, protestul ciobanilor de la București față de noile reglementări intrate în vigoare în Legea vânătorii şi a fondului cinegetic. În acest context, Rareș Bogdan a subliniat faptul că parlamentarii continuă să sfideze poporul român, această lege arătând, o dată în plus, că senatorii și deputații sunt rupți de realitate.

"Distinșii parlamentari au reușit să dovedească, încă o dată, că sunt rupți de realitate. Au discutat timp de două ore câți câini să fie la o stână. Acești parlamentari dovedesc că ei nu cunosc fenomenul transhumanței în această țară.
Ca să vii și să reglementezi o astfel de chestiune înseamnă să rescrii 'Miorița', istoria poporului român. Oamenii ăștia au fețele brăzdate de vânt, de ploaie. Sunt oameni simpli, dar conștienți. Au venit la București pentru a-și striga deznădejdea. Îmi pare rău că nu au venit cu câinii. Aș vrea să îi văd pe domnul Zgonea, Tăriceanu și pe ceilalți parlamentari. Îi invit să dialogheze cu ciobanii pentru că ei și-au bătut joc de acești oameni. În acest moment, parlamentarii sfidează poporul român, încercând să își voteze o pensie în plus în timp ce oierii vând kilogramul de brânză cu opt lei și trăiesc de pe o zi pe alta", a spus Rareș Bogdan.

În ceea ce privește atitudinea senatoarei Cristiana Anghel, cea care l-a jignit pe unul dintre ciobanii veniți să protesteze în fața Palatului Parlamentului, numindu-l ”prost", Rareș Bogdan a afirmat: "Femeia nu are nicio legătură cu ce ar însemna comportamentul firesc al unui parlamentar. Îmi pare rău că a decăzut în acest fel. Are serioase disfunctionalități de funcționare a anumitor părți ale corpului. E inadmisibil să jignești un om".

În acest sens, Rareș Bogdan a subliniat faptul că legea trebuie reluată și rediscutată.

"Ei (n.r - ciobanii) nu au dorit să vină în București, au venit din disperare, din cauza unei legi care a trecut fără o dezbatere publică serioasă. Singurul cuvânt pe care îl am, în acest moment, este 'silă'. Cum poți să votezi așa ceva? Să îți bați joc de ciobani? Legea trebuie reluată și rediscutată până pleacă în vacanță. Nu cred că, în 26 de ani, vreaun parlamentar a venit cu vreo lege mai aberantă decât asta. Realitatea TV a fost singura televiziune care a atras atenția, printr-o ediție de două ore a emisiunii "Jocuri de Putere", asupra acestei legi", a mai spus realizatorul Realitatea TV.

"Parlamentarii României, astăzi, sunt niște lupi hapsâni care își bat joc de un popor de oi. Parlamentul României e un supermarket în care cine dă cei mai mulți bani își impune punctul de vedere. Vorbim de un supermarket, Parlamentul ca un supermarket. Domnul Tăriceanu, Marko Bela ar trebui să fie în stradă, să vorbească cu oamenii, dar ei stau  ascunși după zidurile Parlamentului, înconjurați de jandarmi", a mai punctat Rareș Bogdan.

"Ieşiţi afară şi staţi de vorbă cu oamenii! Afară de după zidurile Palatului"

De asemenea, într-o postare pe pagina pagina personală de Facebook, Rareş Bogdan a cerut politicienilor să poarte un dialog cu ciobanii.

"Ciobanii disperaţi au venit în centrul Bucureştiului. 3.000 de români ca brazii vor să dialogheze cu aleşii neamului. Nimeni nu i-a cucerit pe oamenii liberi din pădurile de brazi ale munţilor ţării ăsteia, nici românii, nici barbarii, nici turicii, nici măcar jandarmii crăieşti, iar comuniştii nu i-au lăsat în plata lor necolectivizaţi! Ei sunt români liberi! Acum, nişte neica nimeni vor să le ia cei mai buni prieteni din nopţile cu lună plină şi verile cu arşiţă şi cu furtuni, vor să le ia câinii de la stână! Ieşiţi, bă, afară şi staţi de vorbă cu oamenii! Hai, afară de după zidurile Palatului, oamenii de bună credinţă pe care i-aţi sfidat cu această lege, care anulează până şi transhumanţa prezentă de 2.500 de ani pe meleagurile acestea, vor să vorbească cu voi. DIALOG, hai să vă vedem, domnilor, domnu' Zgonea, dom' Tăriceanu, dom' Flutur, dom' Marko, dom' Ludovic, dialogaţi cu cetăţenii, vă rog!", a scris el pe reţeaua de socializare.

 






 

 


Mai multe articole despre:
Cristiana Anghel Rareş Bogdan protest ciobani