MENIU

PNL promite că va contesta la CCR un alt proiect controversat: "O altă lovitură a PSD"

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat luni că liberalii vor contesta la CCR proiectul privind conflictul de interese, în cazul în care o reexaminare a acestuia va fi respinsă, arătând că în momentul de față o contestație ar 'dilua' esența conflictului de interese, scrie Agerpres. 

"În privința acestei modificări, PNL consideră că diluarea conflictului de interese în forma care a rezultat din comisiile juridice și plenul Camerei Deputaților reprezintă o altă lovitură a PSD la adresa justiției și a luptei împotriva corupției. Este un fapt limpede că PSD, în momentul de față, încearcă să lovească pe toate laturile acest demers de funcționare a justiției în mod corect și să slăbească lupta împotriva corupției.

Unul dintre avantajele pe care PSD le-ar avea ar fi acela ca esența conflictului de interese să fie diluată cât mai rapid, ori PNL nu a dorit să răspundă acestui joc al PSD de a dilua rapid esența conflictului de interese tocmai pentru a câștiga timp ca și în spațiul public și în dezbaterea parlamentară oamenii să conștientizeze pericolul pe care PSD îl reprezintă la adresa justiției și a luptei împotriva corupției. Am decis ca la CCR contestarea politică-instituțională să fie făcută și după ce această lege va fi reexaminată în Parlamentul României. Dacă în urma reexaminării va rămâne în aceeași formă, atunci PNL, instituțional, va depune contestație la CCR", a spus Turcan, la Parlament.

Întrebată dacă a discutat cu președintele Klaus Iohannis în legătură cu această lege, liderul PNL a negat, arătându-se însă convinsă că actul normativ va fi transmis spre reexaminare Parlamentului.