MENIU

Raluca Turcan cere sesizarea CCR privind cele 26 de OUG promovate de Ponta într-un act normativ

<p>Raluca Turcan cere sesizarea CCR privind cele 26 de OUG promovate de Ponta &icirc;ntr-un act normativ </p>

Vicepreședintele PNL, Raluca Turcan, a anunțat, marți, că a depus o petiție în atenția Avocatului Poporului, prin care solicită "sesizarea de urgență a Curții Constituționale cu privire la neconstitutionalitatea OUG 2/2015", respectiv actul normativ prin care Executivul a aprobat mai multe proiecte de Ordonanță de Urgență, fără legătură între ele, informează HotNews.ro.

Potrivit Ralucăi Turcan, "Ordonanța de Urgență nr. 2/2015 este, de fapt, un colaj de alte 26 de Ordonanțe de Urgență care intervin în domenii diferite și a fost adoptată pe ascuns, fără dezbatere publică. Această inovație normativă este demonstrația faptului că Victor Ponta tratează guvernarea după bunul său plac, încălcând cu bună-știință Constituția și procedurile în vigoare. Este o noua probă de iresponsabilitate în actul de guvernare".

În acest sens, vicepreședintele liberal a susținut, într-un comunicat remis HotNews.ro, că "Guvernul Ponta încalcă principiul separației și echilibrului puterilor în stat, arătând dispreț față de respectarea Constituției României și, implicit, a jurisprudenței Curții Constituționale".

"Prin aprobarea acestei Ordonanțe, Guvernul și-a depășit limitele delegării prevăzute de Constitutie, este vorba despre o imixtiune nepermisă în competența legislativă a Parlamentului. Avocatul Poporului nu are voie să închidă ochii la aceste derapaje și trebuie să semnaleze Curții neconstituționalitatea acestui act normativ", afirmă Raluca Turcan. Aceasta precizează că a mai contestat, la Avocatul Poporului, anul trecut, alte două OUG-uri (49 si 94) "prin care Victor Ponta a mutilat Legea Educației Naționale", a declarat vicepresedintele PNL, Raluca Turcan, în cadrul comunicatului de presă.

Mai multe pe HotNews.ro.