MENIU

PSD vrea referendum pe Constituție o singură zi, simultan cu euroalegerile

PSD vrea referendum pe Constituție o singură zi, simultan cu euroalegerile

Social-democrații discută despre organizarea referendumului de revizuire a Constituției într-o singură zi, simultan cu europarlamentarele, și nu în două zile, așa cum au anunțat săptămâna trecută liderii USL, au relatat, marți, pentru MEDIAFAX surse din PSD.

Motivele invocate de social-democrați în sprijinul acestei variante sunt de ordin tehnic și privesc faptul că desfășurarea referendumului pe parcursul a două zile - sâmbătă și duminică - ”ar crea confuzie în rândul electoratului”, potrivit surselor citate.

Astfel, în PSD se discută despre faptul că desfășurarea referendumului pe parcursul a două zile ar crea posibilitatea ca alegătorii care s-ar prezenta, de exemplu, sâmbătă la vot pentru referendum să nu mai vină încă o dată duminică la urne pentru a-și exprima opțiunea în ceea ce privește candidații pentru europarlamentare.

De asemenea, social-democrații au invocat și o serie de temeri legate de ”încurcăturile” organizatorice care ar fi generate de cele două scrutinuri paralele - alegeri europarlamentare și referendum, unul de două zile și celălalt într-o singură zi.

În PSD se discută ca alegerile pentru PE și referendumul de revizuire a Constituției să se desfășoare pe parcursul unei singure zile, respectiv duminică, 25 mai, au arătat sursele citate.

Mai multe articole despre:
Constituţie alegeri PSD referendum auroparlamentare