MENIU

PSD va menține propunerile de miniștri refuzate de Iohannis. Declarații incendiare

Guvernul îi va trimite lui Iohannis aceleași propuneri de miniștri pentru Dezvoltare și Transporturi, Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici, cu explicațiile pentru care acestea întrunesc condițiile legale și constituționale, reclamate de peședinte în scrisoarea de refuz, explică membri din PSD. 

Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat pentru Mediafax că ”este absolut aberant modul în care și-a motivat Iohannis refuzul de a numi miniștrii”.

”E absolut aberant modul în care și-a motivat Klaus Werner Iohannis refuzul de a numi miniștrii propuși de premier. Sincer, eu așteptam argumente solide în justificarea acestui refuz, argumente care nu există. În același timp, România aștepta o mai mare responsabilitate vis-a-vis de Guvern privind completarea componenței acestuia într-un moment în care a preluat președinția Consiliului UE. Este absolut aberant, în același timp, modul în care a justificat refuzul său politic pentru aceste nominalizări pe motiv că documentația de la Guvern nu a precizat că cei propuși îndeplinesc articolul 2 din legea 90, ceea ce este la mintea cocoșului, pentru că nu poți propune membri în cabinet care nu îndeplinesc aceste condiții. PSD va menține propunerile, iar guvernul va da un răspuns în conformitate cu legile în vigoare și deciziile CCR”, a declarat secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu.

De asemenea, Florin Iordache a precizat, într-o intervenție telefonică la Realitatea TV, că vor rămâne cele două propuneri de miniștri pe care le-a făcut PSD-ul: "Trebuie venit cu aceleasi propuneri, in care sa se precizeze foarte clar ca doamna Vasilescu si domnul Draghici indeplinesc conditiile cerute de lege.

Deci, domnul Iohannis a respins o data, motivat, in cazul doamnei Vasilescu. Apoi, se invoca chestiunile de legalitate. Chestiunile de legalitate sunt prevazute la Articolul 2 din Legea 90 si discutam de Articolul 105, cel care vizeaza incompatibilitatile.

Atat timp cat cei doi colegi ai mei nu se afla in stare de incompatibilitate si respecta conditiile cerute de Articolul 2, punctul meu de vedere este ca trebuie retrimise, cu aceste precizari".

Mai multe articole despre:
PSD miniştri propuneri