MENIU

PSD speră că se va încadra în ţinta de deficit. Ciolacu: Pe 5 septembrie primim datele

Vicepremierul din Guvernul Tudose, Marcel Ciolacu, a afirmat că în 2017 Produsul Intern Brut al României va fi mai mare decât preconizat şi că în data de 5 septembrie Guvernul va primi de la Ministere datele privind execuţia bugetară. Acesta a mai spus că speră că "ne vom încadra în ţinţa de 3% de deficit.

Marcel Ciolacu a mai precizat că s-a colectat mai puţin TVA la bugetul de stat.

"Ne pregătim pentru prima rectificare bugetară. Până la sfârşitul anului va mai di o rectificare, aşa este normal, ca să câştigăm timp pentru că nu putem începe până nu vin cifrele de la ministere şi de la ANAF", a spus acesta.

Marcel Ciolacu a mai spus pentru a câştiga timp, Guvernul începe să realizeze proiectţia bugetară pentru 2018. "Ne com încadra în cei 3% asumaţi, PIB-ul va fi un pic mai mare în 2017 şi în 2018", a explicat vicepremierul.

"Este norma că au pornit discuţii pe sectoarele unde Guvernul a găsit deficienţe cum este colectarea TVA, s-au luat măsuri de colectare, vom vedea cifrele pe august şi Guvernul va lua o decizie. S-a colectat mai puţin TVA, în jur de 8 miliarde", a spus acesta.