MENIU

PSD și PNL, tot mai aproape să bată palma pe comasare. Ciolacu: Sunt 2 programe de armonizat. Doresc ca mâine să anunț tot CALENDARUL de alegeri

Marcel Ciolacu / Foto: Inquam Photos

Liberalii și social-democrații par să fi trecut peste disensiunile legate de comasarea alegerilor, cel puțin așa susține premierul Marcel Ciolacu. Comasarea - spune liderul PSD - este cea mai bună decizie în ceea ce-i privește pe români, viitorul României și stabilitatea țării.  

"Este un efort comun. Eu cred ca toate temele temele principale in acest moment au o radacina social-democrata, toate provocarile din acest moment, dupa crizele suprapuse, au rezolvari social-democrate, de aceea sunt convins ca acest an va fi anul social-democratiei:

Sunt ferm convins ca maine atat eu, cat si presedintele Nicolae Ciuca va vom raspunde la aceste intrebari (legate de comasare, candidati unici - n.r.). E incorect in timpul unor negocieri si unor discutii eu sa va spun cum se va face. Vreau sa iau impreuna cu dl Ciuca cea mai buna decizie in ceea ce priveste romanii si viitorul Romaniei si stabilitatea tarii.

Sa vedem care e propunerea finala, nu e o negociere pe functii. Sunt doua programe de armonizat (PSD si PNL - n.r.). Categoric ca vom veni cu un program. E o cale foarte clara impotriva extremismului din Romania, care exista in acest moment si trebuie sa recunoastem asta. Si vom vedea si perceptia romanilor in cazul in care decidem".

Intrebat daca se poate vorbi, astfel, despre o alianta electorala, el a rspuns negativ.

"Nu, asta inseamna - una dintre solutii este o alianta electorala sau o alianta politica care va da stabilitatea Romaniei", a aratat Ciolacu.

"Ce va spun cu certitudine. Doresc maine sa anunt TOT calendarul de alegeri, ca si prim-ministru. (...) Cand am luat decizia, am luat tot calendarul ca romanii sa stie cand se merge la vot", a adaugat liderul PSD.

El a precizat, raspunzand unei intrebari, ca "sunt sanse foarte mici" ca parlamentarele sa fie comasate cu prezidentialele.

"Imi doresc ca cele doua partide sa vina cu cele doua programe - le avem deja - sa le armonizam in ceea ce priveste stabilitatea Romaniei. 

Am spus-o si in intalnirea cu pcolegii social-democrati europeni: daca nu am fi avut stabilitate politica nu ar fi existat cresterea economica. Un procent. e adevarat, mic. Ne-am fi dorit mai mult".

Intrebat ce face, totusi, Coalitia cu localele, premierul a raspuns: "Facem bine, mergem la vot".

Intrebat cine va da candidatul pentru prezidentiale, Cioalcu a spus scurt: "Romania".

"Exista oameni politici si oameni de stat. Cand ajungi intr-o anumita pozitie trebuie sa faci ce e mai bine pentru Romania. Inainte de a fi PSD-isti, PNL-isti, suntem romani. Hai sa vedem ce e mai bine pentru Romania", a transmis premierul. 

Mai multe articole despre:
ciolacu alegeri comasare alegeri psd pnl