MENIU

PSD sesizează astăzi CCR cu privire la legile asumate de Guvern

PSD ar urma să sesizeze, luni, Curtea Constituţională, cu privire la legile asumate de Guvern, precizând că sesizarea va fi "pe formă", nu pe fond. 

 ,,Nu vom face sesizări pe fond. În primul rând vom face o sesizare pe formă, luni vor fi depuse aceste sesizări. Un lucru care mi se pare normal din două motive: în primul rând a existat un referendum în România ca niciun guvern să nu mai schimbe legile din domeniul justiţiei prin ordonanţe şi prin asumări, şi primul lucru care l-a făcut Guvernul Orban a venit cu asumări pe domeniul justiţiei.

Și nu în ultimul rând atâta timp cât există legi în Parlamentul României, mai ales într-o formă finală de dezbatere, nu poţi să-ţi asumi şi să treci peste Parlament. Parlamentul României este instituţia care legiferează în orice stat democratic", a spus Ciolacu.

Liberalii și-au asumat răspunderea în Parlament pentru legile justiției, legea plafoanelor bugetare și pentru OUG 51, care bloca decontarea navetei elevilor. 

"Prorogăm termenele din legile jus­tiţiei, deoarece aplicarea lor aşa cum au fost aprobate iniţial de fosta majoritate parlamentară ar arunca în aer sistemul judiciar începând cu 1 ianuarie 2020", declara marți premierul Orban.

Mai multe articole despre:
PSD sesizeaza CCR legile asumate Guvern