MENIU

Marian Oprişan sare în apărarea lui Dragnea: Ponta a ajutat la construcţia statului paralel!

PSD s-a reunit astăzi în prima şedinţă a Biroului Permanent Naţional, în noua formulă a conducerii partidului, după Congresul PSD. După şedinţă, Marian Oprişan, vicepreşedinte PSD şi lider PSD Vrancea, i-a luat apărarea lui Liviu Dragnea: a spus că Victor Ponta a avut un rol în crearea statului paralel.

Marian Oprişan, vicepreşedinte PSD, l-a acuzat luni pe Victor Ponta că a participat la construcţia statului paralel prin susţinerea unor legi care au permis abuzuri.

"Ponta a jucat un rol în construcţia statului paralel şi a legilor care au ajutat unii procurori să facă abuzuri. Ponta a demonstrat cât de procuror e el. A fost un procuror ratat, că dacă era serios, era şi azi", a declarat Marian Oprişan, vicepreşedinte PSD. Vicepreşedintele PSD a mai spus că fostul lider PSD a fost preşedinte al Comisiei care s-a ocupat de codurile penale, acestea fiind atacate cu succes de mai multe ori la Curtea Constituţională.

"Să nu ne mai eticheteze pe noi, membri PSD, pentru că el cu Traian Băsescu şi George Maior au construit statul de tip ticălos, permiţând unor judecători şi procurori să facă abuzuri şi să regleze conturi politice în România", a mai spus Oprişan.

Victor Ponta a declarat, vineri, că Liviu Dragnea avea „o comunicare” cu procurorul Papici, care a instrumentat dosarul „Referendumul”, afirmând că actualul lider al PSD avea nişte oameni în DNA, iar acestuia i se pregătea un flagrant şi că a mers cu Dragnea la K2 pentru a rezolva situaţia.

Victor Ponta a susţinut că Liviu Dragnea „avea o comunicare” cu Lucian Papici, în contextul în care a relatat că Florian Coldea şi Liviu Dragnea au discutat şi au căzut de acord ca „se termină cu dosarul, dacă vine Kovesi”. „Nu îţi fă griji că Codruţa e foarte corectă (i-a spus Florian Coldea lui Liviu Dragnea-n.r.). El, Liviu Dragnea, având o comunicare cu Papici, cu procurorul de caz. (...) Ştiţi de la cazul Vali Preda şi de la ofiţerul de la DNA că Liviu avea nişte oameni în DNA şi comunica şi cu procurorul de caz. Mi-a zis. Eu i-am spus că sunt fost procuror, să nu aud de aşa ceva, de discuţii. Eu nu vreau. Este relevant apropo de episodul octombrie 2013 (...)”, a spus Victor Ponta. Victor Ponta a povestit că lui Liviu Dragnea i se pregătea un flagrant si au mers împreună la K2 pentru a discuta acest aspect.