MENIU

PSD se grăbește. Ultimele două legi ale Justiției intră miercuri la vot final, la Camera Deputaților

Legea 304, a Organizării Judiciare și Legea 317, de funcționare a CSM, intră miercuri la vot final, în plenul Camerei Deputaților. Reamintim că prima lege, Statutul Magistraților, a fost votată luni seară de deputați. Decizional este Senatul în cazul celor trei legi.

Astfel, de la ora 10.00 se va convoca plenul Camerei pentru a dezbate propunerea de modificare a Regulamentului acestui for legislativ, avansată de deputatul PSD Florin Iordache, propunere care reglementează strict dezbaterea şi votul privind amendamentele în plen.

După dezbatere, se va convoca o sesiune de vot final, unde se va supune votului această propunere. După această sesiune de vot final, se va convoca o nouă sesiune de dezbatere în care vor fi incluse pe ordinea de zi propunerile de modificare a legilor nr. 304/2004 privind organizarea judiciară şi 317/2004 privind CSM, au mai arătat sursele citate.

Între timp, dacă modificările la Regulament vor fi publicate în Monitorul oficial, ele se vor aplica de îndată şi în cazul dezbaterilor la legile justiţiei, 304 şi 317, astfel încât să nu se repete situaţia de săptămâna trecută, când dezbaterile au durat peste 11 ore.

Comisia Iordache, raport favorabil pe Legea privind organizarea judiciară

 

Circ în plen. Prima lege a Justiției, Statutul magistraților, adoptată de Cameră. Merge la Senat