MENIU

PSD nu este de acord cu renunțarea la Secția Specială. Marcel Ciolacu: „Trebuie făcut astfel încât să închidem MCV-ul, dar nu prin desființarea SIIJ”

Marcel Ciolacu - președintele PSD

Marcel Ciolacu - președintele PSD a declarat, vineri, că PSD nu este de acord cu desființarea Secției Speciale. Negocierile între PNL și PSD s-au blocat la capitolul Justiție din cauza Secției Speciale.

„Sunt ferm convins că vor fi discuții. În acea zonă trebuie intervenit și văzut ce trebuie făcut astfel încât să închidem MCV-ul, dar nu prin desființarea SIIJ. Am fost cât se poate de clar”, a declarat Marcel Ciolacu, vineri.

Președintele PSD a spus și miercuri că social-democrații nu vor desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ). „Am văzut cum a funcționat justiția fără SIIJ și vedem cum funcționează cu SIIJ. Bine ar fi să găsim o soluție să o facem și mai funcțională”, a declarat liderul PSD.

Reamintim că România a fost criticată pentru că nu a desființat Secția Specială. „Cu amendamentele din 2018-2019 la legile Justiției încă în vigoare, îngrijorările legate de afectarea sistemului de justiție rămân valide”, se arată în cel mai recent raport MCV al Comisiei Europene.

Mai multe articole despre:
marcel ciolacu sectia speciala negocieri pnl psd