MENIU

PSD: Marca USD a fost cesionată PSD, care a depus în 10 februarie la OSIM cererea de înregistrare

PSD: Marca USD a fost cesionată PSD, care a depus în 10 februarie la OSIM cererea de înregistrare / Foto: MEDIAFAX

PSD menţionează că marca "USD Uniunea Social Democrată" a fost cesionată în 5 februarie Partidului Social Democrat şi că, în urma contractului de cesiune, formaţiunea a depus în 10 februarie, la OSIM, cererea de înregistrare a mărcii, cu trei trandafiri de culoare albă pe fond roşu şi denumirea USD.

"Partidul Social Democrat menţionează că marca invididuală şi verbală «USD Uniunea Social Democrată», având numărul de registratură M 2011/008072, a fost cesionată în data de 05.02.2014 Partidului Social Democrat, reprezentat legal de secretarul general, Andrei Dolineaschi, şi este înregistrată în România sub numărul 119474 în perioada legală de protecţie", se arată într-un comunicat transmis miercuri de PSD.

Sursa citată precizează că drepturile şi obligaţiile ce se nasc din contractul de cesiune au fost transmise cu titlu gratuit şi că, în urma cesiunii, cedentul nu va mai putea face niciun demers în calitate de solicitant, dreptul revenind exclusiv cesionarului, adică PSD.

"În urma contractului de cesiune, Partidul Social Democrat a depus în data de 10 februarie 2014 la Oficiul de Stat pentru Investiţii şi Mărci cererea de înregistrare a mărcii Uniunii Social Democrate, având ca principale părţi ale mărcii trei trandafiri de culoare albă pe fond roşu şi denumirea USD", se mai arată în comunicat.

Deputatul PNL Alina Gorghiu a scris, miercuri, pe blogul său, că marca Uniunii Social Democrate (USD) este înregistrată la OSIM de vărul autointitulatului rege al romilor Cioabă, Ion Cioabă Mihuţescu, comentând că, dacă nu cumva a fost o strategie mai veche, oricum ar fi meschin.

Postarea Alinei Gorghiu începe cu o întrebare: "A cui este USD?" "La marca înregistrată, mă refer. Ştiţi?", continuă ea.

Deputatul liberal vine şi cu răspunsul: "Aflaţi că aparţine, cu acte la OSIM, vărului regelui Cioabă, Ion Cioabă Mihuţescu".

Gorghiu arată că înregistrarea la OSIM datează din noiembrie 2011 şi apreciază că, "dacă nu cumva a fost o strategie mai veche (dat fiind faptul că Mihuţescu este vicepreşedinte PSD Sibiu), ceea ce oricum ar fi meschin, USD se umple de un ridicol absolut".

"Adaug la asta declaraţia recentă a fiului regelui Cioabă, care spunea că ei vor să se alieze cu liberalii, că romii au avut mereu o gândire liberală. Mai înţelegeţi ceva?", mai scrie Gorghiu pe blog.

Alina Gorghiu le transmite şi un mesaj reprezentanţilor USD: "Să nu uit, dacă le vine ideea celor din Uniunea cea nouă, dar de origini vechi, să-şi schimbe numele în Uniunea Social Progresistă... să renunţe, că domnul Mihuţescu a acoperit tot", spune aceasta.

PSD, UNPR şi PC au format, săptămâna trecută, alianţa electorală Uniunea Social Democrată (USD).

Mai multe articole despre:
PSD USD Uniunea Social Democrată marca USD USD OSIM