MENIU

PSD, în război cu "statul-paralel". Ștefănescu: Decizia Guvernului de a renunța la SPP, firească

Secretarul general-adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, susține că decizia Cabinetului Dăncilă de a renunța la serviciile SPP este una ”firească”, întrucât există informații că cei din SPP și-ar fi depășit atribuțiile și ar fi informat despre programul miniștrilor ”undeva mai sus”, spune el.

”Decizia premierului Dăncilă și a membrilor Cabinetului este firească. Avem informații că cei de la SPP se implică în jocuri politice”, a declarat Codrin Ștefănescu, la Realitatea TV.

SPP, care era creat pentru a asigura paza demnitarilor, în loc să se ocupe doar de asta, ”informează despre programul demnitarilor undeva mai sus”, despre ceea ce se discută în mașină, despre telefoane, întâlniri, despre relația ”cu familia, cu soacra etc.”, a mai precizat social-democratul. ”Unii sunt obligați să raporteze asemenea lucruri”, spune el.

Au apărut informații că se folosesc militari care au uneori un fel de program de evenimente care urmează să se întâmple, de exemplu că ~Dragnea, până-n martie va fi arestat”, a mai menționat social-democratul.

”Vom lupta cu statul-paralel. Decizia Guvernului Dăncilă e firească. Îi vom aduce în matca legală și constituțională pe toți acești șefi de instituții”, a precizat Ștefănescu.

Premierul Viorica Dăncilă şi miniştrii din cabinetul său au renunţat la protecţia Serviciului de Protecţie şi Pază, în contextul acuzaţiilor liderului PSD Liviu Dragnea la adresa şefului SPP, Lucian Pahonţu. În replică, surse oficiale din Serviciul de Pază şi Protecţie au anunţat că nu au primit notificare oficială că premierul Viorica Dăncilă şi miniştrii cabinetului ar dori să renunţe la serviciile de pază. 

Mai multe articole despre:
guvern PSD SPP statul paralel