MENIU

Dăncilă, un nou atac la adresa lui Iohannis: ”El trece mai departe când are șansa să facă bine”

<p>Veriga slabă din Guvernul Dăncilă</p>

Viorica Dăncilă lansează un nou atac la adresa președintelui Klaus Iohannis, susținând că ”șeful statului trece mai departe când are șansă să facă bine”. 

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat că vrea ca toate partidele politice să își asume bunăstarea românilor. ”Nimic din ce am văzut din partea opoziției nu a fost gândită pentru români”, a spus Viorica Dăncilă. 

”Vreau ca toate partidele să își asume bunăstarea românilor și să facă acest lucru în scris”, a spus premierul adăugând că nu a văzut nicio inițiativă din partea opoziție care să fie gândită pentru români și care să aducă vreo formă de progres. 

Viorica Dăncilă spune că a văzut o serie de reacții negative la Pactul pentru bunăstarea românilor, iar acest lucru o îngrijorează. 

Prim-ministrul Dănculă a mai precizat că cei care au tăiat salariile au ignorat apelul său. ”Românii văd acest lucru și nimeni nu a uitat ce a făcut guvernarea în anul 2010. Dreapta pune condiții de ordin politic ca să își asume că nu vor tăia de la români. Condiționarea făcută de aceste partide este cinică”, a completat Dăncilă.

”Bunăstarea românilor nu se negociează”, a mai spus premierul. 

Viorica Dăncilă a lansat un atac la adresa președintelui Klaus Iohannis. ”Șeful statului, domnul Klaus Iohannis, ne-a spus că a citit pactul pentru români și a trecut mai departe. El trece mai departe cand are șansa să facă bine, el își exercită funcția atunci când vrea să facă rău propriei țări”, a afirmat aceasta. 

”Nu am crezut că va fi atât de greu să vă puneți semnătura pe un text care trebuie să aducă bunăstarea oamenilor. Vă chem din nou să semnați pactul, să vă asumați că înțelegeți scopul unei bune guvernări”, a încheiat premierul.

PSD, Comitet Executiv, miercuri, după decizia CCR

PSD așteaptă decizia CCR în privința numirii miniștrilor interimari, după care va decide pașii următori, a declarat declarat, luni, la RFI, purtătorul de cuvânt al formațiunii, Valeriu Steriu.

”În primul rând, așteptăm peste două zile să vedem cu privire la numirea miniștrilor interimari ce părere are Curtea Constituțională. Este aceea care are în final ultimul cuvânt în această dispută. Noi suntem convinși că ne va da dreptate și că imediat, domnul președinte Iohannis va trebui să accepte cele trei numiri de miniștri interimari. Imediat după aceea, cu siguranță, la nivelul unui Comitet Executiv al PSD vom stabili pașii următori”.

Pe surrse circulă deja informația că ședința Comitetului Executiv va avea loc miercuri, la ora 18.00, după ce se anunță decizia CCR.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al PSD susține că foarte mulți parlamentari de la ALDE și-au arătat intenția de a vota alături de social-democrați.

”În mare parte, putem spune că există aceeași structură. La momentul 2016 au fost discuțiile purtate între cei doi președinți de atunci ai PSD și ALDE. Voturile din Parlament vom vedea cum vor veni, sunt foarte mulți parlamentari de la ALDE, care deja și-au declarat intenția de a vota alături de noi mai departe. Așteptăm în această săptămână și în ALDE să se liniștească apele și să aleagă drumul pe care vor să meargă”, a mai spus Steriu.

 

Mai multe articole despre:
guvernul dancila