MENIU

Propagandiștii PSD primesc o lovitură dură tocmai din partea socialiștilor europeni

Liderul Parlamentului European, socialistul Martin Schulz, a făcut apel la realizarea și implementarea la nivel european a unor legi dure care să stopeze răspândirea știrilor false și dăunătoare, informează Deutsche Welle, citat de caleaeuropeana. Guvernul german se pregătește deja să realizeze un draft în acest sens.

 Președintele Parlamentului European Martin Sculz și ministrul Justiției german, Heiko Maas au avut o poziție comună duminică împotriva răspândirii știrilor false.
 
 În cadrul unor interviuri separate, cei doi politicieni germani au discutat despre planuri concrete pentru a crea legi care să interzică diferitelor platforme de socializare precum Facebook să permită răspândirea știrilor fabricate prezentate că fiind adevărate. Ambrii au susținut că acest lucru afectează democrația.
 
 „Avem nevoie de un cadru legislativ”, a afirmat Maas pentru publicația Bild am Sonntag. Uniunea Creștin Democrată (CDU) și partenerii de coaliție Partidului Social Democrat (SPD) și-au anunțat deja intenția de a concepe în ianuarie o noua legislație pentru a opri răspândirea știrilor false.

Citeşte continuarea pe Aktual24.ro

Mai multe articole despre:
PSD lege martin sculz stiri false