MENIU

Meleșcanu: "Propaganda Rusă este dovedită și vizibilă în România"

Propaganda rusă în România este vizibilă şi dovedită. O spune ministrul român de Externe, Teodor Meleşcanu. Şeful diplomaţiei a mai declarat într-un interviu pentru ziarul Adevărul că ţara noastră nu vrea ridicarea sancţiunilor economice impuse Moscovei. 

Ministrul român de Externe susţine că Rusia are un aparat puternic de propagandă, îndreptat inclusiv împotriva ţării noastre.

"Da, există în cadrul activităţii lor un aparat de propagandă important. Au canale, publicaţii. Propaganda asta este un lucru pe care îl ştie toată lumea", a spus acesta la Adevărul.

În februarie, Teodor Meleşcanu l-a primit în vizită la Ministerul de Externe pe ambasadorul Rusiei. Contrar unui anunţ făcut de diplomatul rus, oficialul român susţine că cele două ţări nu au semnat niciun acord.

"Ideile, care sunt ştiri false, că am semnat acorduri cu rusul, sunt aberante. Nu semnăm acorduri la cafea", a mai spus ministrul de Externe. 

Teodor Meleşcanu a arătat că România nu vrea ridicarea sancţiunilor economice impuse Rusiei: "Trebuie să recunoaştem că sunt trei ani de când Rusia a ocupat Crimeea, că de trei ani e un conflict îne estul Ucrainei, o ţară independentă pe care România o susţine. Acestea sunt lucrurile cu adevărat importante şi nu referirile noastre la istoria de nu mai ştiu când".

Diplomatul român a subliniat că de probleme istorice precum tezaurul ar trebui să se ocupe doar istoricii.

Mai multe articole despre:
Rusia Theodor Meleşcanu ministrul de extene