MENIU

Hotărârea de înființare a companiilor municipale, anulată de instanță

Proiectul de suflet al Gabrielei Firea, cele 22 de companii municipale, pare să nu aibă o viață foarte lungă. Instanța a decis anularea hotărârilor de înființare pentru toate cele 22 de companii. Procesul a fost intentat de doi dintre consilierii USR din Primăria Capitalei. Pe de altă parte, Gabriela Firea a afirmat, la Realitatea TV, că este o eroare de interpretare și că cele 22 de companii municipale nu au fost declarate ilegale. 

Gabriela Firea suferă o importantă înfrângere, în instanță! Curtea de Apel București a hotărât anularea hotărârilor de înființare a celor 22 de companii municipale.

”Admite recursurile formulate. Casează în parte sentinţa atacată şi, în rejudecare,: Admite acţiunea şi, în consecinţă, anulează actele administrative contestate în cauză. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 22.11.2018.”, se arată în decizia magistraților în dosarul început în 2017.

Procesul a fost intentat de Roxana Wring, consilier general din partea USR, Ana Maria Ciceală, consilier general din partea USR și Uniunea Salavați România.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a afirmat, la Realitatea TV, că este o eroare de interpretare care se va corecta.

”USR se bucură degeaba, pentru că vor bloca Capitala. Vom aștepta motivarea instanței și vom acționa legal. Am înființat aceste companii, așa cum se face la nivel european”, a afirmat Gabriela Firea.

Primarul Capitalei a mai spus că cele 22 de companii sunt 100% proprietatea publică. ”Activitatea companiilir este monitorizată, supravegheată de către Curtea de Conturi, ANAF și Ministerul de Finanțe. Nu se poate vorbi despre lipsa de transparență”, a mai spus Gabriela Firea.

Întrebată dacă prin înființarea celor 22 de companii municipale s-a încălcat legea, Gabriela Firea a spus: ”sub nicio formă, nu avem cum să încălcăm legea”.

”Este o eroare de interpretare care se va corecta în perioada următoare”, a completat edilul Bucureștiului.