MENIU

Primarul Braşovului, George Scripcaru, trimis în judecată într-un nou dosar

Primarul municipiului Brașov, George Scripcaru, a fost trimis în judecată, sub control judiciar, de procurorii DNA într-un nou dosar, el fiind acuzat de abuz în serviciu, în formă continuată, și participație improprie la această infracțiune.

Acesta este trimis în judecată alaturi de un fost director al Regiei de Transport Brașov. Procurorii DNA au terminat ancheta în dosarul în care edilul este acuzat de abuz în serviciu, așa că speța a ajuns acum pe masa judecătorilor.

Între 2007 şi 2015, Scripcaru l-ar fi determinat pe seful Regiei să cumpere, succesiv, patru autoturisme de lux. Teoretic, pentru primărie. Procurorii spun, însă, că edilul urmărea să le folosească chiar el fără să plătească nimic. Mai mult decât atât, Scripcaru i-ar fi cerut persoanei respective ca, în cazul în care vor veni solicitări din partea Poliţiei Rutiere, să fie comunicat numele vreunui angajat, care astfel să fie sancţionat contravenţional în locul edilului. Zis şi făcut, susţin anchetatorii. O persoană a fost amendată şi sancţionată cu două puncte de penalizare pentru că a depăşit viteza legală în localitate. În realitate, la volan s-ar fi aflat Scripcaru. Edilul Braşovului este deja trimis în judecată si într-un alt dosar.