MENIU

Prima reacție din PSD după atacul violent al lui Iohannis. ”Nimeni nu-și va da demisia”

Codrin Stefanescu la sediul PSD

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a anunțat că premierul Viorica Dăncilă nu va demisiona la solicitarea președintelui Klaus Iohannis. Acesta a adus din nou în discuție ”statul paralel” și protocoalele secrete dintre Parchet și SRI, și l-a criticat pe Iohannis pentru că nu a ”a arbitrat” corect pe această temă. 

Codrin Ștefănescu vede intervenția președintelui Klaus Iohannis ca pe un ”circ inimaginabil”, asigură că premierul nu va demisiona și revine la eterna temă a PSD: ”statul paralel”.

”Toată chestia cu retragerea sprijinului mă așteptam să o facă când s-a vorbit despe statul paralel, protocoale secrete, nu l-am văzut destul de vehement în situații d-astea. (...) Nu să exporte scandalul ăsta în afara granițelor țării, pentru că nu îi place de guvern, îi place de statul paralel”, a spus secretarul general adjunct al PSD, la Realitatea TV.

Ștefănescu a respins arbitrajul președintelui în disputa Guvern-BNR. ”Nu i-a cerut nimeni să medieze relația între guvern și BNR. Dacă vrei să fii mediator, nu mediezi numai ce îți place ție și ce e ușor”, a spus secretarul general adjunct, care a continuat atacul la adresa președintelui. 

Război total Klaus Iohannis - Viorica Dăncilă: "Solicit demisia premierului, nu face faţă" 

”Președintele nu avea niciun drept să atace partidul meu de la tribuna românilor. Președintele trebuia să arbitreze conflictul ăsta imens”, a spus el.

Răspunsul la solicitarea președintelui privind demisia Vioricăi Dăncilă este în orice caz, clar. 

”Evident că nu va demisiona și o să mergem mai departe, pentru că avem multe de rezolvat. Nu-și va da demisia absolut nimeni”, a spus Codrin Ștefănescu.