MENIU

Prevenirea traficului de substanţe interzise în mediul şcolar - Lucian Bode: „2,8 tone de droguri au fost confiscate anul trecut"

Lucian Bode - ministrul Afacerilor Interne

Lucian Bode - ministrul Afacerilor Interne spune că o altă prioritate a autorităților la debutul anului școlar este reprezentată de prevenirea traficului de substanţe interzise în mediul educațional.

„La nivelul fiecărui judeţ vă solicit să stabiliţi direcţii clare de acţiuni şi activităţi concrete care să conducă la creşterea rezilienţei instituţiilor de învăţământ faţă de acest flagel şi să faceţi demersurile necesare pentru conştientizarea efectelor nocive ale consumului de droguri.

Amintesc aici că pe linia combaterii în anul 2021 am avut peste 7.000 de dosare penale de consum şi deţinere de droguri, am destructurat peste 50 de grupări infracţionale şi am trimis în judecată peste 1.600 de persoane, 2,8 tone de droguri fiind confiscate anul trecut", a spus Lucian Bode.

Potrivit acestuia, din cele 17.872 de unităţi de învăţământ preuniversitar evaluate la nivel naţional 57% nu sunt asigurate cu pază, iar 43% unităţi de învăţământ beneficiază de o formă de pază asigurată cu resursă proprie, cu societăţi specializate de pază sau în format mixt.

„O atenţie deosebită trebuie să acordaţi gestionării traficului rutier în preajma unităţilor de învăţământ. (...) Pentru transportul elevilor la nivel naţional au fost identificate 4.826 de mijloace de transport şcolar, din care 330, aproximativ 7%, sunt nefuncţionale", a arătat Bode.

La deschiderea noului an şcolar se vor afla în teren 8.800 de poliţişti, jandarmi şi pompieri.

„Vom avea în teren la deschiderea anului şcolar peste 8.800 de efective ale Ministerului Afacerilor Interne - poliţişti, jandarmi, pompieri - care vor asigura îndeplinirea activităţilor de menţinere a ordinii publice, respectiv a acelor pe linia situaţiilor de urgenţă. Aici am inclus şi cei peste 1.000 de poliţişti locali", a susţinut ministrul de Interne.

Mai multe articole despre:
droguri scoli bode