MENIU

Premierul Tudose: "Eu sunt în Timişoara acum şi, credeţi-mă, este dezastru"

Premierul Mihai Tudose a declarat, la emisiunea News Talk cu Denise Rifai, de la Realitatea TV, că vinovaţii pentru pagubele făcute de teribila furtună de la Timişoara vor fi căutaţi după ce situaţia se va rezolva, dar a precizat şi că 600 de milioane de euro vor fi folosiţi "pentru a salva vieţi", suma fiind destinată inspectoratelor de urgenţă. 

Premierul a explicat, la Realitatea TV, că la Timişoara este "dezastru" şi a comentat atât atitudinea primarului Robu, cât şi felul în care se desfăşoară reparaţiile la reţeaua de energie electrică.

"Nu i-am solicitat domnului Robu nimic special, decât ca până mâine să facă inventarul tuturor pagubelor şi în special la cele de utilitate publică. Alt dialog cu domnia sa, nu-şi are rostul. Nu vrei să te ocupi de curtea ta şi să vorbim despre vinovăţii după ce terminăm ce avem de făcut? Nouă ne arde casa şi lui nu-i place culoarea de la maşina de pompieri. Dacă tot nu are ocupaţie, să explice de ce a căzut chestia aia care e proaspăt făcută, cu autorizaţie de la primărie.

Eu sunt în Timişoara acum şi credeţi-mă, este dezastru.

Am constatat că nu mai e nicio firmă care să facă reparaţii de mentenanţă la instalaţia electrică, ci că trebuie să facem, să legăm două fire cu o firmă din Italia. Reprezentantul s-a plâns că au prea mulţi clienţi...ori poate chiar asta e problema, i-am lăsat să se extindă prea mult. Ministrul Toma Petcu, ţin legătura cu dumnealui, face toate presiunile posibile, trebuie să ţinem cont că e o firmă privată. Pe lângă cele 20 de şcoli care nu sunt utilizabile, dar sunt alte 50 şi ceva de şcoli, unde nu se poate învăţa pentru că nu au apă sau electricitate.

(....) le-am mulţumit în numele nostru, al tuturor, eroilor de la ISU, Jandarmerie şi Armată. Lucrează de zeci de ore, au salvat oameni, au intervenit şi cei de la CFR foarte bine.

La spital am fost, am mulţumit oamenilor de acolo, n-a fost nevoie să se cheme vreo persoană, au venit toţi fără nicio problemă. Se vedea oboseala pe feţele lor, dar doar fizic.

Au fost şi accidente stupide, oameni care s-au accidentat încercând să repare lucruri.

Sistemul de avertizare va funcţiona cât de repede posibil", a mai spus premierul Tudose la Realitatea TV. 

Mihai Tudose a precizat că va pleca din zonă când autoritățile locale vor finaliza dosarele de evaluare a pagubelor care vor sta la baza întocmirii hotărârilor de guvern prin care se va acorda prima tranșă de ajutoare.

Mai multe articole despre:
Electrica premierul României Mihai Tudose