MENIU

Premierul i-a cerut asigurări ministrului Justiției că nu a vorbit cu ambasadorul SUA despre Kovesi

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, joi, că ministrul Justiției, Tudorel Toader, l-a asigurat că nu a discutat cu ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, despre evaluarea șefilor Ministerului Public și Direcției Naționale Anticorupție, anunță Agerpres. 

Întrebat la România TV de ce a amânat ministrul Justiției prezentarea evaluării șefilor Ministerului Public și DNA cu 48 de ore, premierul Grindeanu a răspuns:

"Pentru că a avut, din câte îmi amintesc, o vizită de două zile la Bruxelles".

Totodată, șeful Executivului a precizat că această evaluare "nu are nicio legătură" cu întâlnirea pe care ministrul Justiției a avut-o luni cu ambasadorul Hans Klemm.

"Nu are nicio legătură și chiar am întrebat (...) Am adresat această întrebare domnului ministru la întâlnirea de ieri după-amiază, dacă s-a discutat cumva despre această evaluare și a fost un dialog între ministru și domnul ambasador. Domnul ministru m-a asigurat că nu (...) Eu îl cred pe domnul ministru (...) E un om care și-a câștigat respectul în această branșă, în acest domeniu, cel al justiției", a mai afirmat Grindeanu.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, miercuri, că a realizat evaluarea șefilor Ministerului Public și DNA "personal" și "fără presiune sau ingerință" de la nimeni străin de Ministerul Justiției.

Totodată, ministrul Justiției a afirmat că nu este oportună, în acest moment, declanșarea procedurii de revocare a procurorului general și a procurorului șef al DNA.