MENIU

Premierul demis Dăncilă a golit Fondul de Rezervă pus la dispoziţia Guvernului

Guvernul Dăncilă, schimbări preconizate

Viorica Dăncilă se străduieşte să golească Fondul de Rezervă pus la dispoziţia Guvernului. După ce a Cabinetul său a fost demis prin moţiune de cenzură, Viorica Dăncilă a alocat sute şi chiar miliarde de lei. Banii au mers către aleşii locali, cei care aduc fonduri în campanie, dar şi către instituţiile „de acasă" ale PSD. Viitorul guvern trebuie să îşi arate eficienţa şi să se descurce până la sfârşitul anului cu banii care rămân, a spus ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu. 

Cea mai importantă sumă alocată din Fondul de Rezervă după caderea Guvernul a fost cea de 1,4 miliarde de lei. Bani alocaţi de Guvern pt buna funcţionare a primăriilor, plata salariilor, dar şi alte cheltuieli curente.

Un alt miliard de lei a fost promis pentru plata facturilor Programului Național de Dezvoltare Locală(PNDL). Guverunul a reușit să aloce doar 400 de milioane de lei, urmând ca următoarea tranșă de 600 de milioane sa fie alocată în următoarea ședință de guvern.

Guvernul a alocat şi 23 de milioane de euro. De data aceasta, banii au fost meniţi să asigure buna funcţionare a comunelor pentru ultimele trei luni ale anului.

O sumă importantă a mers şi către Primăria Capitalei, condusă de Gabriela Firea. Guvernul a alocat 100 de milioane de lei din Fondul de rezervă pentru căldură şi apă caldă. Banii au fost viraţi şi către Primăria Sectorului 4. 40 milioane de lei, pentru cheltuieli curente și încălzire.

Guvernul a rotunjit şi veniturile mai multor localităţi din ţară. Peste 61,28 au plecat din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului în conturile unităţilor administrativ teritoriale tot pentru asigurarea continuităţii serviciului de alimentare cu energie termică.

Alți 28,8 milioane de lei vor merge pentru dezvoltarea infrstructurii în localitatea Măcin,din județul Tulcea.

Viorica Dăncilă a suplimentat cu 13 milioane de lei şi bugetul Societății Române de Radiodifuziune, pentru continuarea activității.

Ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, a precizat că Fondul de rezervă al Guvernului este aproape zero şi a afirmat că viitorul Guvern va trebui să îşi dovedească eficienţa şi să se descurce cu banii care rămân până la sf acestui an.

Sursa: Realitatea TV

Mai multe articole despre:
fondul de rezervă al Guvernului Dancila golit