MENIU

Premierul demis a găsit sursa de finanțare pentru Autostrada Craiova – Lugoj

Premierul demis Ludovic Orban se află, vineri, într-o vizită la Craiova, la Fabrica Ford, Brigada Multinațională Craiova, Compania Avioane Craiova S.A și la șantierul centurii de ocolire Balș. 

Premierul demis prin moțiune de cenzură a efectuat, astăzi, o vizită la sediul Uzinei Ford, acolo unde a anunțat că Autostrada Craiova – Lugoj ar putea fi finanțată prin programul Connecting Europe Facility.

Orban a afirmat, la sediul uzinei Ford, că a avut o discuție cu europarlamentarul Marian Jean-Marinescu despre finanțarea autostrăzii Craiova – Lugoj.

„Am avut o discuție legată și de posibila finanțare pe programul Connecting Europe Facility a legăturii pe autostradă între Craiova și Lugoj, care să facă legătura cu Coridorul IV paneuropean”, a anunțat Ludovic Orban.

Proiectul de autostradă Craiova – Lugoj, cerut de mai mulți parlamentari olteni în ultimii ani fără succes, ar urma să lege Oltenia de Europa. Proiectul nu a fost inclus niciodată în planurile de finanțare ale Guvernului.

Reprezentantul Ford Europa, Andrew McCall, a spus că pe lângă drumul expres Craiova – Piteşti este foarte importantă și autostrada Sibiu – Piteşti. La fel de importantă pentru Ford și pentru baza de furnizori stabilită în zona de sud a României este importanta reabilitarea liniei de cale ferată.