MENIU

Premieră în Parlament în 2016: două alianțe politice între partide, ambele în opoziție

Anul viitor va aduce o premieră în Parlament: două alianțe politice între partide, ambele în opoziție. După ce PSD a anunțat despărțirea de partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, ALDE, liberalii nu exclud o posibilă alianță cu acesta, potrivit Realitatea TV.

În acest sens, copreședintele PNL, Alina Gorghiu, declara, joi, că ar fi binevenită o colaborare, pentru alegerile locale, tocmai cu Călin Popescu Tăriceanu.

"Nu s-a pus problema de acum să discutăm de o formulă de susținere, la consiliile judetene, cu partidul domnului Tăriceanu, dar nu o exclud, ba dimpotrivă. La cald, între un PSD-ist și domnul Tăriceanu, îl prefer pe domnul Tăriceanu de 1.000 de ori lider al Senatului. Altfel, o să ne gândim la orice fel de socoteli", afirma Gorghiu.

Declarația copreședintei PNL nu este singura care prefigurează un astfel de scenariu. De la contrele pe buget între Tăriceanu și Liviu Dragnea, până la afirmația, de joi, a celui din urmă, alianța PSD-ALDE pare să fie deja un subiect de domeniul trecutului. 

"Coaliția nu mai există de mult pentru că s-a retras guvernul, dar era o colaborare parlamentară care funcționa. Dar, în mai multe rânduri, cei de la ALDE nu au mai votat așa cum am votat noi și UNPR. Deci s-ar putea ca, în fapt, să nu mai existe", spunea Dragnea.