MENIU

Președintele UNPR a dezvăluit motivul pentru care partidul său a refuzat fuziunea cu PNL

Președintele UNPR, Valeriu Steriu, a dezvăluit motivul pentru care partidul pe care-l conduce a refuzat o eventuală fuziune cu național-liberalii. 

Președintele UNPR, Valeriu Steriu, a explicat că o eventuală fuziune cu PNL ar fi implicat organizarea unui congres în PNL, unde cei doi co-preşedinţi ar fi riscat să îşi piardă funcţiile. Potrivit lui, acesta este principalul motiv pentru care partidul său a refuzat fuziunea cu liberalii. 

„Am primit o ofertă scrisă de alianţă, apoi de fuziune, pe care am acceptat să o negociem. În aşteptarea de a avea o decizie din partea PNL-ului, am realizat că e posibil că unul din subiectele reale era teama (PNL-ului – n.r.) de a avea un Congres. A fost teama de a nu face un Congres de fuziune, în care era probabilitatea destul de mare să se discute şi varianta de a păstra actualii lideri din PNL. Într-un Congres, poţi propune în ultimul moment să fie validaţi sau să aibă un vot de încredere care, probabil, n-ar fi fost o prioritate în PNL în momentul de faţă”, a declarat deputatul Valeriu Steriu pentru evz.ro. 

Totodată, Steriu consideră că în momentul de față PNL nu are puterea de a da premierul, întrucât managementul intern a arătat o ”dificultate” în a-și genera un președinte.

Congresul de fuziune dintre UNPR şi PMP va avea loc miercuri, la Palatul Parlamentului. Noul partid se va numi Partidul Mişcarea Populară, va fi condus de Traian Băsescu şi va păstra semnele electorale şi imnul PMP.

În cadrul Congresului extraordinar se va alege noua conducere a PMP. La nivel naţional toate funcţiile, mai puţin cea de preşedinte, se vor dubla. Valeriu Steriu va ocupa funcţia de preşedinte executiv, alături de Eugen Tomac, urmând ca progresişti să primească şi două funcţii de prim-vicepreşedinţi, alături de Cristian Diaconescu şi Siegfried Mureşan.

Mai multe articole despre:
Băsescu PNL Valeriu Steriu UNPR PMP