MENIU

Președinte-scriitor: Traian Băsescu a scris prefața unei cărți

Traian Băsescu a scris prefața unei cărți despre România

Cine ar fi crezut că preşedintele ţării a fost înzestrat şi cu harul condeiului? Traian Băsescu şi-a lăsat amprenta asupra unui volum publicat de un cunoscut institut de cercetare din Londra, însă în textul său s-a strecurat şi o greşeală ce pare destul de greu de trecut cu vederea.

Şeful statului are veleităţi de scriitor. Băsescu a prefaţat, în limba engleză, un volum care evidenţiază paşii parcurşi de ţara noastră spre integrarea în Uniunea Europeană. Este vorba despre cartea "The EU & Romania. Accession and Beyond", care a fost publicată în 2006 de institutul londonez Federal Trust şi printre ai cărei autori de articole s-au numărat şi Mihai Răzvan Ungureanu, actualul preşedinte al Forţei Civice, şi europarlamentarul Adrian Severin. Băsescu a preferat un stil cât se poate de simplu şi pe înţelesul tuturor, evitând exprimările complicate sau prea greoaie. Încă din primele rânduri, preşedintele României recunoaşte că lecturarea volumului a reprezentat o plăcere pentru el şi, în ciuda faptului că nu a fost pe deplin de acord cu opiniile tuturor autorilor, totuşi a învăţat câte ceva de la fiecare, scrie Ziarul Ring

Preşedintele Băsescu ne descrie ca fiind "singurul popor latin" din această parte de lume. Ciudat este însă faptul că, în vara anului trecut, el şi-a contrazis propria afirmaţie. Aflat la Chişinău, preşedintele României a declarat că poporul Republicii Moldova este latin şi că nu a văzut cetăţeni cu ochi oblici. 


Mai multe articole despre:
România carte Traian Băsescu prefata