MENIU

Povestea flagrantului eşuat la Dragnea, din 2013: Ce informații a trimis SRI la DNA despre Tel Drum

Victor Ponta a dezvălui vineri, într-un interviu pentru STIRIPESURSE.RO, că DNA a organizat în 2013 un flagrant în care ţinta era Liviu Dragnea. Potrivit fostului premier, Dragnea avea oameni în DNA, iar unul dintre aceştia, prin intermediul fostului secretar de stat Valentin Preda, a sustras o informare trimisă de SRI la DNA, despre Tel Drum. Colegii "cârtiţei" din DNA au aflat la timp şi au pregătit un flagrant pentru momentul în care documentul ajungea la Dragnea. Flagrantul ar fi fost blocat după ce Dragnea ar fi fost informat de o persoană importantă din SRI, astfel încât dosarul penal a continuat doar cu privire la intermediari, care au fost deja condamnaţi în primă instanţă. Mai jos, povestea detaliată, aşa cum reiese din rechizitoriul întocmit de DNA.

În februarie 2013, Manolachi Dan Emil era ofiţer de poliţie judiciară la DNA, iar Preda Răducu Valentin era secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Între timp, ca urmare a poveştii în care ţinta finală era Dragnea, primul este condamnat în primă instanţă la 8 ani de închisoare, iar cel de-al doilea la 5 ani de închisoare. Relatarea de mai jos se găseşte în rechizitoriul dosarului în care au fost condamnaţi. Este, de fapt, relatarea unei "curse" întinse de procurori, care ştiau deja că ofiţerul Manolachi este "cârtiţă".

"În săptămâna 11 – 15 februarie 2013, inculpatul Manolachi Dan Emil a avut o discuţie de caz cu procurorul care instrumenta dosarul 67/P/2012 (dosar în care era vizată firma Tel Drum şi Liviu Dragnea - n.r.). În cadrul acestor discuţii, procurorul i-a solicitat inculpatului Manolachi Dan Emil să continue verificările în dosarul anterior amintit, sens în care i-a înmânat acestuia un alt document al S.R.I. înregistrat la această unitate sub nr. 0012176 din 25.01.2013.

Documentul a fost transmis Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în temeiul dispozițiilor art.11, lit. d din Legea 51/1991, fiind înregistrat sub numărul 0097 din 04.02.2013.

După ce a primit documentul anterior amintit, inculpatul Manolachi Dan Emil a mers la birou, l-a lecturat, constatând că înscrisul cuprinde date referitoare la societatea Tel Drum.

După ce a primit nota şi a văzut despre ce este vorba, la data de 13.02.2013, la orele 16:24, inculpatul Manolachi Dan Emil i-a transmis un SMS inculpatului Preda Răducu Valentin prin care-l anunţă că este la bancă şi că ar vrea să se întâlnească. Inculpatul Preda Răducu Valentin a fost de acord, astfel că inculpaţii s-au întâlnit în după-amiaza zilei de 13.02.2013 la sediul Bancpost, situat lângă Ministerul Transporturilor, partea din spate.

În contextul acestei discuţii, inculpatul Manolachi Dan Emil l-a informat pe inculpatul Preda Răducu Valentin că are date noi din dosarul care îl priveşte pe martorul Dragnea Liviu.

Citiţi mai multe pe sursa stiripesurse.ro

Mai multe articole despre:
flagrant SRI Dragnea