MENIU

Ponta şi Petrescu, TRĂDAŢI DE GESTURI: "Ministrul n-a putut ţine piept marinarului"

Ponta şi Petrescu, TRĂDAŢI DE GESTURI: 'Ministrul n-a putut ţine piept marinarului'

Înregistrările publicate de Administraţia Prezidenţială relevă un ministru de Finanţe cu voce tremurândă şi un premier care, pe măsură ce trecea timpul, nu-şi mai găsea locul. Ba chiar a fost surprins dându-şi ochii peste cap. Jurnaliştii de la adevarul.ro au întrebat un sociolog, un politiolog şi un psihiatru ce se ascunde în spatele acestor gesturi.

Sociologul Alfred Bulai crede că premierul nu trebuia să o ia pe Ioana Petrescu la discuţii: „Ponta îşi dădea ochii peste cap pentru că nu ştia ce să mai facă. Simţea cum Băsescu o face praf pe Ioana Petrescu şi cum el pierde teren. Gândiţi-vă cum ar fi arătat o dispută Băsescu –Vosganian“, a spus Bulai, care a continuat: „Aveam îndoieli privind capacitatea politică a Ioanei Petrescu, dar acum am văzut că e tabula rasa şi la economie. A ieşit foarte şifonată. Ministrul de Finanţe, şcolit la Harvard, nu a putut să-i ţină pipet preşedintelui, care e marinar. Parcă ar juca Germania cu Fulgerul Bragadiru“.

Analistul politic Radu Magdin vorbeşte despre implicaţiile electorale născute după întrevederea dinamică de luni.

„Disputa nu-l va afecta foarte mult pe Victor Ponta în perspectiva alegerilor prezidenţiale, dar poate activa o serie de oameni de dreapta să iasă la vot. A fost o întâlnire de toată frumuseţea. Preşedintele, ca strateg politic, a ştiut să exploateze situaţia. Se va muta agenda publică de pe defensiva în care a fost Traian Băsescu până acum, pe partea electorală“, crede Magdin.