MENIU

Ponta s-a întors la Guvern. Iohannis a semnat decretul de reluare a atribuțiilor de premier

Premierul Victor Ponta se  întoarce la Guvern. Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi dimineaţă, decretul prin care încetează mandatul lui Gabriel Oprea, iar Victor Ponta își reia atribuțiile de prim ministru. În jurul orei 10.00, premierul a ajuns la sediul Guvernului. Decretul a fost publicat în Monitorul Oficial.

"Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat joi, 9 iulie a.c., Decretul privind încetarea interimatului în exercitarea funcției de prim-ministru. La data publicării prezentului decret în Monitorul Oficial al României, Partea I, încetează interimatul domnului Gabriel Oprea în exercitarea funcţiei de prim-ministru al Guvernului României. La aceeași dată, domnul Victor-Viorel Ponta îşi reia exercitarea atribuţiilor constituţionale şi legale de prim-ministru al Guvernului României", se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale. 

Victor Ponta a revenit în țară miercuri dimineaţă. Premierul a mers la sediul Guvernului, unde a fost întâmpinat şi îmbrăţişat de premierul intermar, Gabriel Oprea, şi de liderul interimar al PSD, Rovana Plumb, ministrul Mediului. La scurt timp, premierul Victor Ponta i-a trimis o scrisoare președintelui Klaus Iohannis prin care l-a înștiințat că, începând de joi, 9 iulie, își va relua activitatea ca prim-ministru.

Victor Ponta s-a întors în țară. Premierul a mers la Guvern cu barbă şi în cârje - VIDEO

Premierul a mers la Guvern, sprijinit în cârje și cu barbă. Potrivit unor surse citate de MEDIAFAX, Victor Ponta a venit la Palatul Victoria de acasă, după ce a ajuns, marţi seara, în Bucureşti.

În ultima săptămână, au existat speculații cu privire la ziua în care se poate întoarce premierul în țară. Ilie Sârbu, socrul său, a anunțat, luni, că Ponta se va întoarce în această săptămână și că va reveni pe funcțiile deținute.