MENIU

Ponta, reacţie foarte dură, după propunerea noului ministru pentru Educaţie

Fostul premier Victor Ponta l-a ironizat miercuri pe Mircea Dumitru, propus pentru portofoliul Educației, despre care susține că nu știe limba germană, dar apare ca fiind traducător a două cărți.

"Iată încă un "tehnocrat" de mare valoare care să se ocupe de Educația din România / un demn exemplu pentru profesorii noștri pe care tot îi ceartă Guvernul "Cioloș"! Ce dacă nu știe limba germană, dar apare ca traducător a două cărți?!? Doar nu vreți să spuneți că asta e o problemă? Poate a primit pur și simplu ordin și omul e fff disciplinat — a zis 'Am înțeles, să trăiți' și a semnat! Ce blestem pe România!", a scris Ponta pe Facebook.

Ponta a făcut referire în postare la un articol de presă conform căruia rectorul Universității din București, Mircea Dumitru, propus pentru funcția de ministru al Educației, figurează ca traducător din limba germană al lucrării "Cercetări filosofice" a austriacului Ludwig Wittgenstein, apărută în 2004, în timp ce în CV-ul său, Mircea Dumitru a scris în privința abilităților privind limba germană: "citit — slab, vorbit — nu, scris — nu".