MENIU

Ponta, prima reacție după ce s-a votat dublarea alocațiilor. De unde se va face rost de bani

Premierul Victor Ponta a dat asigurări miercuri că Guvernul va găsi resurse financiare pentru dublarea alocațiilor pentru copii, adăugând că impactul financiar pentru acest an, de 900 de milioane de lei, va fi acoperit "cu siguranță".

"Guvernul aduce la îndeplinire deciziile Parlamentului și la un vot atât de consistent, evident, trebuie să ne conformăm. Mă bucur foarte tare că o măsură pe care analiștii o numeau de stânga este totuși susținută de întreg Parlamentul. Mi-am făcut datoria, deoarece Guvernului nu i s-a cerut punctul de vedere și nici nu s-a indicat sursa bugetară, să explic doar că impactul financiar pentru acest an, 900 de milioane de lei, îl vom acoperi cu siguranță. O să vă rog la întocmirea bugetului pe anul 2016 să avem sprijinul întregului Parlament pentru a găsi soluția ca această măsură să rămână în continuare în vigoare, pentru că nu vreau să retrăim un episod pe care cei mai vechi, ca și mine, și-l amintesc cu siguranță, episodul sfârșitului 2008, când s-au dublat salariile și după aceea, e adevărat, în 2010, un guvern mai puțin competent a trebuit să le amâne și acum le plătim în sfârșit. Ne vom supune voinței suverane a Parlamentului. Vreau să asigur că pentru acest an vom găsi resursele financiare", a declarat Ponta în plenul Camerei Deputaților.

Deputații au adoptat miercuri proiectul de lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 65/2014 cu un amendament al PNL care prevede ca alocația de stat pentru copii să crească de la 42 la 84 de lei.