MENIU

Ponta poate decide soarta Guvernului Orban

Victor Ponta a dat de înțeles, după primele negocieri cu Orban, că Pro România nu va vota învestirea guvernului, invocând lipsa programului de guvernare și a listei cu miniștri. Negocierile finale cu Victor Ponta au loc însă miercuri, fiind ultimele discuții din calendarul consultărilor înaintea votului de învestitură. De soarta acestor discuții depinde soarta Guvernului Orban.

„Sunt cinci partide de dreapta - PNL, USR, PMP, ALDE şi UDMR. Ar trebui să să se înţeleagă ei cinci. Dacă le trebuie voturile de la Pro România, mai discutăm”, a spus Victor Ponta, după discuțiile de săptămâna trecută.

În acest moment, Victor Ponta controlează 35 de parlamentari de votul cărora ar putea depinde soarta Guvernului Orban. Duminică, Ludovic Orban s-a arătat din nou convins că Guvernul va trece de votul Parlamentului, cu sprijinul partidelor care au susţinut moţiunea de cenzură.

"În condiţiile în care partenerii care au fost alături de noi la moţiunea de cenzură vor merge până la capăt - nu se vor opri la jumătatea drumului, că încă Dăncilă şi resturile Guvernului sunt la butoane şi fac prostii în fiecare zi - strategia va funcţiona, sunt încrezător că avem şanse foarte mari să obţinem învestitura din prima", a spus Orban.

Guvernul liberal care se conturează în jurul lui Orban se bazează, în acest moment, pe doar pe voturile minorităților și ALDE

Mai multe articole despre:
Ponta