MENIU

Ponta: Pentru mine nu există primar român sau maghiar, toți au aceeași legitimitate

Ponta: Pentru mine nu există primar român sau maghiar, toți au aceeași legitimitate

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Cozmeni, în județul Harghita, că pentru el "nu există primar român sau maghiar" și că, în calitate de șef al Guvernului, se simte în mod egal responsabil în fața tuturor reprezentanților legitimi ai comunităților locale, indiferent de etnia acestora.

"Important este următorul mesaj pe care eu vreau să îl spun încă o dată pentru toată lumea. Politica e politică și eu cred că UDMR este singurul reprezentant politic legitim al comunității maghiare din România. Cred că e foarte important ca să trăim toți în această țară în dialog și pace, și aici și rolul meu ca lider de partid și al lui Hunor Kelemen este extrem de important în a găsi totdeauna soluții de dialog. Dar dincolo de politică, contează viața de zi cu zi a oamenilor și eu am vrut să dau un mesaj foarte clar că nu există nicio comunitate în România care să fie defavorizată (...) Avem microbuze, trebuie să fie pentru toată lumea, pentru toți copiii. Avem bani pentru alimentări cu apă, pentru cămine, trebuie să fie pentru toată lumea, nu primește cineva mai mult și cineva mai puțin (...) Pentru mine nu există primar român sau maghiar, pentru mine există primari aleși de către comunitățile lor și au aceeași legitimitate și aceleași drepturi, iar eu sunt prim-ministru responsabil în fața tuturor, fără niciun fel de deosebire", a declarat Victor Ponta.

Premierul și vicepremierii Liviu Dragnea și Kelemen Hunor au participat, vineri, la Cozmeni, la predarea unui număr de șapte microbuze școlare repartizate unor unități școlare din județele Covasna și Harghita, precum și la predarea unor contracte de finanțare pentru o serie de proiecte ce vor fi realizate în cele două județe prin Programul Operațional Regional.