MENIU

Ponta o ţine pe a lui, deşi DNA îl contrazice! Prejudiciul în dosarul său este de 51.000 lei!

Victor Ponta continuă să-şi susţină propria poziţie, chiar dacă DNA a anunţat că în dosarul în care este cercetat premierul există un prejudiciu de peste 51.000 de lei. Ponta prezintă pe Facebook un document care arată că, de fapt, s-a plătit către stat cu 2.000 de lei mai mult decât prejudiciul invocat de DNA. Pe de altă parte, surse judiciare au declarat, pentru Hotnews.ro, că expertiza pe care a postat-o Ponta pe Facebook este, de fapt, doar opinia separată a unui expert financiar-contabil plătit de Dan Şova, Dobre Florin.

UPDATE: DNA confirmă informațiile obținute pe surse de către HotNews.ro. Concret, Direcția Națională Anticorupție susține că fragmentul publicat, pe Facebook, de premierul Victor Ponta, în legătură cu dosarul său de la DNA, este de fapt un extras din conținutul opiniei separate a unui expert desemnat de Dan Șova, cercetat în aceeași speță, și că nu reprezintă nicidecum rezultatul raportului de expertiză fiscală și contabilă dispusă în cauză, potrivit Agerpres. 

"Fragmentul postat pe Facebook de inculpatul Ponta Victor-Viorel este în realitate un extras din conținutul opiniei separate a unuia dintre experții inculpaților, respectiv expertul desemnat de inculpatul Șova Dan-Coman și nu reprezintă nicidecum rezultatul raportului de expertiză fiscală și contabilă dispusă în cauză. Raportul respectiv a fost întocmit de un expert independent, desemnat de organul judiciar, în conformitate cu art. 172 și următoarele CPP", a precizat DNA la solicitarea Agerpres.

O dată în plus, DNA precizează că expertul judiciar independent, desemnat în cauză, a stabilit că valoarea prejudiciului produs ca urmare a infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală, reținută în sarcina lui Victor Ponta, se ridică la suma de 51.321,80 lei.

"Menționăm că raportul integral de expertiză fiscală și contabilă conține 29 de file și 8 anexe", mai precizează DNA.

În postarea sa de pe facebook, premierul susţine că prezentarea doar a primei sume este o manipulare a opiniei publice, dar de fapt, Ponta este într-o mare eroare. DNA a anunţat în comunicat că prejudiciul reţinut în sarcina lui Victor Ponta este de 51. 321 RON, şi nu opinia publică. Prin urmare, Victor Ponta acuză DNA de manipulare.

Iată postarea integrală a premierului, de pe reţeaua de socializare:

,,Regret faptul că bătălia politică și de media se duce cu arme necinstite - din expertiza făcută în dosarul meu se arată că SCA "Șova și Asociații" și-a dedus cheltuieli în baza contractului cu mine de 51.321 RON. Și se arată de asemenea că au fost plătite taxe și impozite de către "Cabinet Avocat Ponta Victor" în suma de 53.000 lei! Deci prezentarea doar a primei sume este o manipulare a opiniei publice, ignorând voit plata celor 53.000 lei! Adunând cele două sume nu rezultă prejudiciu față de statul roman, care a încasat în plus 2.000 RON!,, susţine Ponta

,,Atașez copia după această constatare și cred că nu mai este nimic de comentat", concluzionează Ponta pe Facebook.

 
Cum îl contrazice Hotnews:
 
Jurnaliştii portalului susţin că pe documentul publicat de Ponta pe pagina de Facebook apar trei semnaturi: Bosoanca Iulian, Calangiu Lucia si Dobre Florin. Potrivit surselor HotNews.ro, aceste trei semnaturi apar pe toate cele 29 de file ale raportului de expertiza, potrivit procedurii, scrie sursa citată. Expertul ales de DNA este Calangiu Lucia.

Concluziile raportului de la paginile 28 - 29 ar fi insă cele prezentate în comunicat, potrivit carora prejudiciul ce ar fi fost produs ca urmare a infractiunii de complicitate la evaziune fiscala de care este acuzat Victor Ponta se ridica la suma de 51.321,80 lei, mai arată jurnaliştii.
Direcţia Naţională Anticorupţie îl contrazice oficial pe Victor Ponta. După ce premierul a susţinut că expertiza ar fi arătat că nu există prejudiciu în dosarul său, procurorii anunţă că prejudiciul este de peste 50.000 de lei, rezultat în urma operaţiuni fictive de peste 181.000 de lei.
 

"Ca urmare a finalizării raportului de expertiză fiscală și contabilă dispusă în cauză, la data de 19 august 2015, inculpatului Ponta Victor –Viorel i s-a înmânat un exemplar al expertizei și i s-a comunicat faptul că s-a dispus măsura sechestrului asigurător asupra unui apartament aflat în proprietatea inculpatului, în vederea recuperării prejudiciului", se arată în comunicatul DNA. Potrivit raportului de expertiză, prejudiciul produs ca urmare a infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală reținută în sarcina inculpatului Ponta Victor –Viorel se ridică la suma de 51.321,80 lei.

Victor Ponta, huiduit la intrarea în sediul DNA. Reacţia premierului, incalificabilă