MENIU

Ponta: Luni vom avea o discuție în BPN pentru a ști exact mandatul cu care mergem la Cotroceni

<p>Ponta: Luni vom avea o discuție &icirc;n BPN pentru a ști exact mandatul cu care mergem la Cotroceni&nbsp;</p>

Premierul Victor Ponta a anunțat, duminică seara, că în ședința Biroului Permanent Național (BPN), de luni, se va decide mandatul cu care social-democrații vor merge la consultările, de la Palatul Cotroceni, pe tema priorităților legislative, informează Agerpres.

"Mâine avem o discuție în BPN pentru a ști exact mandatul cu care mergem la Cotroceni, dar să zic că responsabilul din partea PSD pe legile electorale este domnul Zgonea. (...) Ceea ce a declarat azi domnul Zgonea nu era de capul lui, așa, fără să se consulte (în PSD — n.r.) și merge puțin înaintea a ceea ce probabil că vom discuta mâine în BPN. De principiu, o reducere a numărului de parlamentari, un sistem mixt sau proporțional", a spus premierul Victor Ponta, duminică seară, la B1TV.

Pe de altă parte, liderul PSD a precizat că și-ar fi dorit ca, înainte de consultările de la Palatul Cotroceni, să fi avut loc o discuție între partidele politice.

"Dacă noi ne ducem miercuri și spunem: Ori faceți ca noi, ori dacă nu, nu, înseamnă că ne blocăm. Tocmai de asta eu vedeam dialogul între partide înainte de a merge la Cotroceni. Eu cred că domnul Iohannis, ca președinte al României, în baza prevederilor constituționale, poate să medieze, însă, mai departe, votul este în Parlament", a precizat Victor Ponta.

Mai multe pe Agerpres.