MENIU

Ponta, ironic după ce Iohannis i-a răspuns lui Putin: Să ne rugăm să nu ne atace Rusia în weekend..

Fostul premier Victor Ponta este ironic la adresa lui Klaus Iohannis, după ce preşedintele a răspuns declaraţiilor dure ale lui Vladimir Putin la adresa României. Astfel, Ponta scrie că Iohannis a ajuns după 5 zile la serviciu şi a putut să îi răspundă lui Putin, adăugând, ironic, că ar trebui să ne rugăm la Dumnezeu să nu ne atace Rusia în weeknd sau în iulie august, când preşedintele va fi în concediu.

Redăm, în continuare, postarea lui Victor Ponta de pe pagina sa de facebook:

"Hai că după 5 zile a ajuns și Iohannis la serviciu și a răspuns la declarațiile lui Putin!

Să ne rugăm la Dumnezeu să nu ne atace Rusia în weekend sau în iulie-august când e Comandantul nostru suprem în Florida!", a scris Ponta, pe Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a răspuns pentru prima oară lui Vladimir Putin, după ce preşedintele Rusiei a ameninţat direct România şi Polonia. Iohannis a declarat că afirmaţiile lui Putin sunt incorecte pe fond şi că nu vor intimida România. 

Recentele declaraţii din partea Federaţiei Ruse legate de sistemul de apărare împotriva rachetelor balistice sunt incorecte pe fond, pentru că sistemul nu are absolut nicio legătură cu Rusia. Ele nu pot să ne intimideze. Dimpotrivă, aceste ameninţări fără bază reală reconfirmă faptul că abordarea noastră, de întărire a securităţii NATO ca reacţie legitimă la atitudinea Rusiei în regiunea Mării Negre, este cea corectă.

Problema securităţii energetice, în regiunea noastră, a căpătat o dinamică şi o semnificaţie nouă odată cu anexarea ilegală a Crimeii de către Federaţia Rusă.

Deşi nu suntem afectaţi în mod direct, nu putem fi impasibili la faptul că, prin anexarea Crimeii de către Rusia, Ucrainei, stat vecin României şi ţară cu vocaţie democratică şi pro-occidentală, îi este blocat accesul atât la incintele de stocare de gaze naturale, cât şi la resursele de hidrocarburi submarine din Marea Neagră.

În acest mediu de securitate regional complex și instabil, România urmăreşte în mod consecvent punerea în aplicare a priorităţilor sale strategice de politică externă şi de securitate: consolidarea Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii şi a profilului său în NATO şi în Uniunea Europeană.