MENIU

Ponta îl ia în brațe pe Corlățean în scandalul votului din străinătate. Amenințări vagi cu demiterea

După ce în urmă cu o seară acuza românii din diaspora că au pus la cale luarea cu asalt a secțiilor de votare din străinătate, premierul-candidat s-a sucit cu 180 de grade. Ministrul de Externe, Titus Corlățean, e de neclintit.

VICTOR PONTA face un pas înapoi în războiul cu Diaspora, adică cu miile de români care au stat la cozi infernale în străinătate pentru a votat și nu au reușit asta. Dacă duminică seara, fotografiile, mesajele și filmulețele din Paris, Londra, Munchen, din Italia sau Canada, îi miroseau a complot, luni, premierul a îmbrăcat la Ministerul de Externe haina oficialului preocupat. Lângă el, ministrul Titus Corlățean nu a scos un sunet.

"S-au organizat, deja aveau pancartele pregatite de dimineata ca o sa blocheze, au venit seara, domnul Diaconescu stie ca in diaspora au trimis la 7-8 seara autobuze cu oameni, au blocat sectia si v-au trimis poze", acuza Ponta, duminică seara, la Antena 3.

"I-am cerut ministrului Afacerilor Externe și vineri va convoca la București toți ambasadorii consulii și președinții secțiilor de vot Franța, Germania, Marea Britanie, Austria și Moldova pentru a fi foarte clar făcut instructajul deciziilor BEC și de asemenea până vineri i-am cerut ministrului și echipei de conducere dacă se constată, și cred că se vor constata activități necorespunzătoare, să-i înlocuiască imediat pe președinții secțiilor de vot și să asigure tot personalul necesar pentru ca tot ceea ce nu a funcționat ieri să funcționeze ireproșabil în ziua de 16", a declarat luni, același premier-candidat. 

Mai mult, Victor Ponta l-a amenințat voalat cu demiterea pe Titus Corlățean. Dar demiterea vine doar dacă scandalurile din primul tur se repetă și în finală. Dacă nu, nu. Premierul a calificat drept "inadmisibil ca unu, zece, o sută din cetățenii României să nu poată să voteze" și a avertizat că, dacă pe 16 seara "va exista un singur cetățean român din diaspora care vrea să voteze și nu poate, toată echipa de conducere (a MAE — n.r.) își va asuma responsabilitatea."